Cleste Tamplarie (de Scos Cuie)

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Cleste Tamplarie & Cleste de Scos Cuie

 

Exista diferite tipuri de clesti disponibili pe piata, pentru functii specifice. Clestii care sunt utilizati in proiectul prelucrarii lemnului se numesc clesti de tamplarie. Sunt un fel de instrumente de mana comune si de baza pentru cei care lucreaza in domeniul tamplariei. In general, clestele de tamplarie este folosit pentru a tine ferm o gama larga de obiecte. In mod normal, este fabricat din aliaje de otel, combinate cu alte metale, precum vanadiu sau crom. Aceste metale imbunatatesc rezistenta clestilor si ii fereste de bine cunoscuta coroziune. 

Din ce este alcatuit un cleste de tamplarie? Mai precis, care sunt partile componente ale unui cleste de tamplarie? Clestii de tamplarie au multe parti, cum ar fi falca, taisul, punctul de pivot si manerele. Fiecare dintre parti are sarcini specifice. Functiile pieselor sunt descrise in randurile de mai jos. 
Vom incepe prima data cu falca. Clestii de tamplarie au falci destul de rotunjite. Protejeaza lemnul in timpul extragerii cuielor sau capselor, impotriva deteriorii acestora. 

A doua componenta, si anume, taisul. are un tip tesit si un varf lat. Ofera clestilor o rezistenta de taiere suplimentara la prindere atunci cand tamplarii doresc sa taie sau sa traga cuiele. Marginea clestilor de buna calitate ofera o rezistenta la taiere suficienta. 

Punctul de pivot este a treia componenta a clestilor de tamplarie.. Punctul de pivot este punctul central pentru deplasarea manerului si falcilor. In mod normal, este format dintr-o piulita sau un surub. Unele modele de clesti de tamplarie au doua puncte de pivot. Primul punct de pivot actioneaza ca o parghie asupra celui de-al doilea, marind forta aplicata falcilor pentru aceeasi cantitate de efort. 

 Manerele actioneaza ca parghii pentru a forta falcile. In mod normal, cea mai mare parte a manerului este acoperita cu plastic sau cauciuc pentru confort utilizatorului si pentru a oferi clestelui un aspect frumos. Clestii de tamplarie sunt alcatuite din doua manere. Cand este aplicata o anumita forta pe manere, acestea se misca in directii opuse, in jurul unui pivot central si se reunesc ca niste foarfece. 

Pentru ce se folosesc clestii de tamplarie? Clestii de tamplarie sunt utilizati pentru prinderea si scoaterea cuielor sau a capselor din lemn, fara a deteriora suprafata piesei de prelucrat din lemn. Acestia au falci rotunjite si largi, fapt ce ajuta clestii sa se prinda mult mai bine de obiecte. De asemenea, acestia sunt utili pentru repararea ferestrelor si a usilor, scoaterea placilor de glisare si renovarea mobilierului. Unele tipuri de clesti de tamplarie sunt proiectate cu cap de ciocan pentru a lovi cuiele. Mai mult, se foloseste si pentru taierea cuielor, sarmei sau capselor. 

 

Cleste Tamplar

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!