Nicovala fierarie

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre
Nicovala fierarie - Nicovala din otel Mannesmann 710-35, 35 Kg
-41%
Nicovala fierarie - Nicovala din otel Mannesmann 710-03, 3 Kg
-41%
183,40 Lei 108,21 Lei
TVA inclus
(15)
Nicovala fierarie - Nicovala din otel Mannesmann 710-50, 50 Kg
-41%
1.774,43 Lei 1.046,92 Lei
TVA inclus
(1)

De-a lungul secolelor, forma comuna a nicovalei a evoluat de la o placa simpla la forma cea cunoscuta de cea mai mare parte dintre noi, si anume „Modelul din Londra”, care a devenit comun in anii 1800.

O nicovala pentru fierarie este un instrument de prelucrare a metalelor format dintr-un bloc mare de metal (de obicei din otel forjat sau turnat), cu o suprafata superioara aplatizata, pe care este lovit sau lucrat un alt obiect. Aceasta poate avea un marcaj care indica greutatea, producatorul sau locul de origine.

Cu cat sunt mai mari si mai grele, cu atat este mai mare inertia si determina mai eficient transferarea energiei instrumentelor de lovire in piesa. In majoritatea cazurilor, acest produs este folosit ca instrument de forjare. Inainte de aparitia tehnologiei moderne de sudare, a fost un instrument principal al lucratorilor din metal.

Marea majoritate a acestor instrumente moderne sunt confectionate din fonta sau otel forjat (acesta din urma este mai puternic) care au fost tratate termic. Blocurile necostisitoare au fost confectionate din fonta si otel de calitate inferioara, dar sunt considerate improprii pentru utilizare serioasa, deoarece acestea se deformeaza.

Cand vorbim despre o nicovala, suprafata de lucru principala este cunoscuta sub numele de fata, care, in general, este confectionata din otel intarit si ar trebui sa fie plata si neteda, cu margini rotunjite. Marginile ascutite tind sa se taie in metalul prelucrat si pot cauza aparitia fisurilor in piesa de prelucrat. Fata este intarita si temperata pentru a rezista loviturilor ciocanului de forta, astfel incat aceasta sa nu se deformeze sub utilizarea repetata.

O fata tare reduce si cantitatea de forta pierduta in fiecare lovitura de ciocan. Ciocanele, uneltele si piesele de lucru din otel intarit nu ar trebui sa loveasca niciodata direct fata nicovalei cu o forta prea mare, intrucat, din cauza impactului, fata se poate deteriora.

Cornul acestui instrument este o proiectie conica folosita pentru a realiza diverse forme rotunde si este, in general, fabricat din otel sau fier fierbinte. Cornul este folosit mai ales in operatiile de indoire. Exista modele de nicovala, in principal europene, care sunt realizate cu doua coarne, unul patrat si unul rotund. De asemenea, unele sunt realizate cu coarne laterale sau agrafe pentru lucrari de specialitate.

Exista multe modele de nicovala la pret avantajos, care sunt adesea adaptate pentru un scop specific sau pentru a raspunde nevoilor unui anumit gospodar. Alege-l pe cel potrivit pentru tine si plaseaza o comanda!

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!