Decalimetru Pneumatic si Manual

Afiseaza: 1-8 din 8 produse

 Filtre

Decalimetru Pneumatic si Manual

 

Decalimetrul sau pistolul de gresat este unul dintre cele mai comune instrumente pe care le veti vedea in magazinul sau uzina de fabricatie. Este probabil ceva pe care il utilizati in mod regulat, fara sa va ganditi foarte mult, dar este important sa cunoasteti functionarea interioara, diversele sale aplicatii si componente si cele mai bune practici generale pentru utilizarea unui decalimetru. 

Decalimetrele mai sunt cunoscute si ca pistoale de gresat. Pistoalele de gresat pot fi de 3 tipuri: manuale, hidraulice sau electrice. In afara de aceste variante, decalimetrele sau pistoalele de gresat manuale pot fi fabricate cu un maner care sa ofere o priza buna pentru utilizator. 

Pistol de gresat manual - Acesta este cel mai obisnuit tip de pistol de gresat si poate furniza aproximativ 1,28 grame de vaselina de gresat per pompa, care este fortata printr-o deschidere de la pompele manuale. Sunt, de asemenea, anumite tipuri de pistoale de gresat manuale care pot oferi aproximativ 0,86 grame pe pompa. 

Pistol de gresat pneumatic  - Acest pistol de gresat foloseste aer comprimat, directionat in pistol de un furtun care activeaza o deplasare pozitiva cu fiecare declansare. 

Pistolul de gresat cu baterie - Acesta este un pistol de gresat de joasa tensiune, cu baterie, care functioneaza asemanator cu pistolul de gresat pneumatic.  

Este fundamental ca vaselina de gresat sa fie utilizata ca lubrifiant, deoarece se agata de suprafetele mobile ale instrumentului, fara a se scurge usor ca uleiul. Din acest motiv, umplerea si reumplerea cu vaselina de gresat ale decalimetrelor sau pistoalelor de gresat trebuie tratate ca atare. Prin urmare, este esential ca functionarea corecta a pistolului de gresat sa fie inteleasa si gestionata de tehnicienii care se ocupa cu acest lucru. Simpla cunoastere a semnelor supraalimentarii si a subalimentarii cu vaselina de gresat poate ajuta pistolul de gresat in extinderea vietii acestuia. 

Si totusi, cum putem avea grija de un pistol de gresat? Despre asta vom discuta in randurile ce de mai jos.
Trebuie sa calculati cantitatea corespunzatoare de vaselina de gresat necesara pentru relubrifierea rulmentilor pe baza volumului de livrare calibrat al pistolului de gresat selectat.

Folositi un dop de evacuare pe portul de relief al rulmentului pentru a ajuta la spalarea vaselinei de gresat vechi si a reduce riscul de presiune prea mare pe rulment. 

Sa fiti foarte precaut atunci cand incarcati pistolul de gresat sau decalimetrul cu vaselina de gresat sa cumva sa introduceti contaminatori. Daca utilizati un cartus, aveti grija atunci cand scoateti capacul metalic, astfel incat sa nu fie introduse palcuri metalice in vaselina de gresat. 

Asigurati-va ca stiti exact de ce fel de vaselina de gresat are nevoie pistolul dumneavoastra de gresat. Nu folositi niciun tip de vaselina de gresat, inafara de cel indicat. 

 

Decalimetre Profesionale

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!