Manometru

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre

Manometru Presiune Roti

 

Pastrarea anvelopelor auto intr-o stare corespunzatoare este o sarcina de intretinere usoara, care este esentiala pentru siguranta dumneavoastra. Cauciucurile umflate peste limita creste caldura in exces la nivelul anvelopelor in timp ce conduceti, ceea ce poate duce la defectarea anvelopelor. Anvelopele care au o presiune mica pot, de asemenea, sa consume mai mult combustibil degeaba si sa nu franeze corect. 

Pentru a ajuta la mentinerea anvelopelor in conditii normale, folositi un manometru de presiune pentru a verifica presiunea anvelopelor dumneavoastra cel putin o data pe luna si inainte de a incepe orice calatorie lunga. Pentru o citire corecta, asigurati-va ca autoturismul a fost parcat timp de trei sau mai multe ore inainte de a verifica presiunea in anvelope.

Exista trei tipuri de manometre de presiune a anvelopelor: stick, digital si cadran. Daca trebuie sa verificati presiunea intr-o zona intunecata, luati in considerare un manometru digital.

Manometrele de tip stick, care seamana oarecum cu un stilou cu bila, sunt simple, compacte si accesibile, dar sunt putin mai greu de utilizat decat majoritatea manometrelor digitale.

Indicatoarele digitale au un ecran LCD electronic, precum un calculator de buzunar, ceea ce le face mai usor de citit. De asemenea, sunt mai rezistenti la deteriorarea provocata de praf si murdarie. Unele citiri digitale se aprind, ceea ce le face la indemana pentru verificarea presiunii in conditii de lumina scazuta.

Pe partea de jos, insa, manometrele digitale sunt un pic mai voluminoase decat indicatoarele normale si necesita baterii. In timp ce bateriile pot dura ani de zile, in functie de utilizare, acestea se vor descarca in cele din urma si vor avea nevoie de inlocuire.

Manometrele ce au un cadran analogic, asemanator cu o fata de ceas au un ac simplu pentru a indica presiunea. Unele manometre cu cadran au mai multe caracteristici decat manometrele de buzunar - inclusiv un furtun de extensie, o supapa de declansare, cadran cu dubla scara si capac pentru cadran rezistent la socuri - dar am constatat ca acestea nu sunt neaparat mai precise. Majoritatea manometrelor analogice sunt usor de citit, dar modelele cu furtun extensibil necesita utilizarea manometrului cu ambele maini.

De asemenea, este important sa ne amintim ca anvelopele pot pierde o presiune mica in timp si sunt afectate in mod semnificativ de variatiile mari ale temperaturii: anvelopele pierd de obicei aproximativ un kilogram de presiune pentru fiecare scadere a temperaturii cu 10 grade. Asadar, pe masura ce anotimpurile se schimba si temperatura exterioara se schimba odata cu ele, trebuie sa se regleze si presiunea in anvelope.

In cele din urma, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca anvelopele vehiculului sunt umflate corespunzator si, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa adaugati presiune in ele. Cand va veni acest moment, ar trebui sa aveti propriul dumneavoastra manometru.

 

Manometru & Indicator Presiune

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!