Densimetru

Afiseaza: 1-14 din 14 produse

 Filtre
Densimetru - Tester antigel Mannesmann 041-T
-41%
Densimetru - Tester antigel Wert 2625
-48% Lichidare de stoc
20,00 Lei 10,40 Lei
TVA inclus
1
Densimetru - Densimetru acid baterie Gefo 6500, 38 ml
-47%
Densimetru - Tester antigel Gefo 1100
-47%
185,38 Lei 98,25 Lei
TVA inclus
12
Densimetru - Tester antigel Gefo 5100
-47% Lichidare de stoc
136,28 Lei 72,23 Lei
TVA inclus
Densimetru - Set tester antigel, densitate acid Gefo 2000
-47%
Densimetru - Tester antigel Wert 2620
-48%
15,13 Lei 7,87 Lei
TVA inclus

Densimetru & Aparate de Masura Densitate Lichid

 

Un densimetru pentru baterii auto este util atunci cand acestea se confrunta cu probleme de incarcare sau de alimentare. Daca bateria se descarca din cand in cand, moare brusc sau face dificila pornirea vehiculului dumneavoastra, un densimetru pentru baterii auto va va spune daca bateria este incarcata corespunzator, are nevoie de o incarcare sau este timpul pentru o inlocuire. 

Un densimetru pentru baterii auto este un instrument ieftin, usor de utilizat si disponibil in majoritatea magazinelor de piese auto. Folositi un densimetru pentru bateria auto, pentru a masura densitatea sau greutatea electrolitului din interiorul bateriei pentru a sti daca bateria este complet incarcata, are nevoie de o incarcare sau daca una sau mai multe celule s-au dus. 

Este bine ca un densimetru va poate spune aceste informatii despre bateria dumneavoastra, dar este, de asemenea, interesant sa aflati cum instrumentul cunoaste starea de sanatate a bateriei dumneavoastra. Iata o scurta explicatie. 

Electrolitul este format din 35% acid sulfuric si 65% apa. Compozitia chimica a electrolitului are o gravitatie mai mare decat cea a apei normale. Se spune ca apa are o densitate de 1.000 in comparatie cu electrolitul. Electrolitul, intr-o baterie complet incarcata, are o greutate specifica de 1.265 la temperatura de 26,67 grade Celsius. 

Orele suplimentare, conditiile care afecteaza functionarea bateriei, sau o uzura simpla a componentelor interne, vor determina moleculele de sulf sa se deplaseze catre placile interne ale bateriei, descarcand bateria si reducand gravitatia electrolitului.

Atunci cand conditiile bateriei se imbunatatesc, aceleasi molecule de sulf se muta inapoi in electrolit, reincarcandu-va bateria si crescand greutatea electrolitului. Cu toate acestea, atunci cand patrunde in placi suficient sulf, fara a putea reveni in electrolit, bateria dumneavoastra se va descarca. Veti stii acest lucru, deoarece gravitatia specifica electrolitului va fi de aproximativ 1.140 si un densimetru va va oferi aceste informatii. 

Inainte de a va efectua testele, trebuie sa faceti cateva pregatiri. 
Indepartati murdaria de pe bateria masinii dumneavoastra, daca este necesar. Folositi o solutie de 0.25-0.30 l de apa calda si 1 lingura de bicarbonat de sodiu. Pune-ti-va manusi si ochelari rezistenti la acid.

Apoi, aplicati solutia pe partea superioara si pe partile laterale ale bateriei cu o perie moale si stergeti solutia cu un servetel curat sau cu un prosop de hartie. Sa nu lasati solutia sa ajunga sub capace pentru ca va va strica electrolitul. 

Apoi, scoateti capacele bateriei, folosind o surubelnita. Verificati daca electrolitul ajunge in partea inferioara a inelelor de umplere. Daca este necesar, adaugati apa distilata pentru a aduce electrolitul la nivelul corect si permiteti bateriei sa treaca printr-un ciclu de incarcare si descarcare pentru a amesteca bine apa. 

 

Densimetru Auto

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!