Tester de Tensiune

Afiseaza: 1-7 din 7 produse

 Filtre

Tester Tensiune & Continuitate

 

Electricienii profesionisti folosesc o varietate de testere pentru a verifica o gama larga de functii electrice in cablajul electric rezidential si comercial, iar proprietarii de bricolaj vor gasi utile si unele dintre aceste instrumente. 
Un tester de tensiune fără contact este cel mai rapid și simplu mod de a verifica în mod sigur curentul electric într-un fir, la ieșire, întrerupător sau lampă veche care a încetat misterios să funcționeze. Este un instrument util pe care îl are fiecare electrician.

Unele testere sunt dispozitive multifunctionale care pot indeplini cele mai multe, daca nu toate, sarcinile obisnuite de testare electrica, in timp ce altele sunt dispozitive monofunctionale care testeaza o singura functie. Diferite testere electrice pot fi utilizate pentru a verifica nivelurile de tensiune atat in circuitele de curent alternativ cat si de curent continuu, pentru a testa amperaj, continuitate, scurtcircuite si circuite deschise, polaritate si altele. 
Unii dintre acesti termeni nu sunt familiari cu majoritatea proprietarilor de locuinte, dar cel mai important pentru o persoana care intentioneaza sa lucreze la cablajul casei este sa stie sa testeze tensiunea. Mai multe dintre dispozitivele indeplinesc aceasta functie.

Fluxul de curent electric se masoara prin plasarea unui tester electric in doua puncte din circuit. Un tester de tensiune este cel mai simplu dintre aceste instrumente. Este format dintr-un bec de neon mic, cu doua fire izolate fixate pe partea inferioara a carcasei becului; fiecare fir se termina intr-o sonda de incercare metalica. 

Acest tip de tester este folosit intotdeauna cu curentul pornit pentru a determina daca exista curent care curge printr-un fir si pentru a testa o impamantare adecvata. De asemenea, este utilizat pentru a determina daca exista o tensiune adecvata intr-un fir. Cautati un tester de pana la 500 de volti.

Pentru a utiliza un tester de tensiune, atingeti o sonda la un fir sau conexiune, iar cealalta sonda la cablul sau conexiunea opusa. Daca componenta primeste energie electrica, lumina din carcasa va straluci. Daca lumina nu straluceste, inseamna ca exista o problema. 

Testerele de tensiune fara contact (cunoscute si sub denumirea de pixuri tester de tensiune, pixuri sau senzori de tensiune) sunt cea mai sigura metoda de a detecta prezenta tensiunii CA. Testerele de tensiune fara contact functioneaza detectand campul electric care se schimba in jurul obiectelor care conduc un curent alternativ (CA inseamna „curent alternativ”).  

De fapt, nu au nevoie de contact direct cu conductorul pentru a realiza acest lucru. Atata timp cat persoana care foloseste testerul de tensiune atinge partea superioara a manerului pentru a furniza o referinta la sol (printr-o capacitate vaga la masa), LED-ul indicator se va aprinde daca este detectat un circuit sub tensiune. 

 

Creion Tensiune Auto

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!