Cleste & Foarfeca de Taiat Cabluri

Afiseaza: 1-13 din 13 produse

 Filtre
Cleste & Foarfeca de Taiat Cabluri - Cleste de taiat cabluri Troy 24011, 220 mm
-52%
Cleste & Foarfeca de Taiat Cabluri - Cleste de taiat cablu Troy 24021, 550 mm
-52%
Cleste & Foarfeca de Taiat Cabluri - Foarfeca de taiat cablu Troy 24012, 200 mm
-52%
93,68 Lei 44,97 Lei
TVA inclus
Cleste & Foarfeca de Taiat Cabluri - Foarfeca de taiat cabluri Knipex 95 11 160, 160 mm
-38%

Cleste & Foarfeca Taiat Cabluri

 

Foarfecele sunt instrumente de taiere constand dintr-o pereche de lame metalice conectate astfel incat lamele sa se intalneasca si sa taie materialele plasate intre ele atunci cand manerele sunt reunite. De regula, foarfecele ce au lame cu mai putin de 15 cm lungime au, deobicei, manere cu gauri de degete de aceeasi dimensiune. Foarfecele ce au lame mai lungi de 15 cm au adesea un maner mic cu o gaura care se potriveste degetului mare si un maner mare cu o gaura care se va potrivi la doua sau mai multe degete.

Foarfecele sunt de obicei din otel. Unele foarfece utilizate in scopuri speciale sunt fabricate din alte aliaje metalice. Foarfecele utilizate pentru taierea cablurilor si a firelor nu trebuie sa produca scantei. Foarfecele utilizate pentru taierea benzii magnetice nu trebuie sa interfereze cu magnetismul.
Foarfecele din otel exista sub doua forme de baza. Otelul carbon este utilizat pentru confectionarea foarfecelor in care lama si manerul formeaza o bucata continua. Otelul carbon este fabricat din fier si aproximativ 1% carbon. Are avantajele de a fi puternic si de a ramane ascutit. Foarfecele obtinute din otel carbon sunt de obicei placate cu nichel sau crom pentru a preveni ruginirea acestora.

Otelul inoxidabil este utilizat pentru confectionarea foarfecelor in care este montat un maner din plastic pe lama metalica. Oțel inoxidabil este fabricat din fier, aproximativ 1% carbon si cel putin 10% crom. Are avantajele de a fi usor si rezistent la rugina. Manerele foarfecelor din otel inoxidabil sunt fabricate dintr-o substanta puternic si usoara, cum ar fi plasticul ABS (acrilonitril-butadiena-stiren).

Cel mai important aspect al controlului calitatii pentru foarfece este alinierea corespunzatoare a celor doua lame. Pentru ca foarfecele sa taie lin, lamele trebuie sa se intalneasca doar in doua puncte. Aceste doua puncte sunt pivotantul (punctul in care nitul sau surubul leaga lamele) si punctul de taiere. Punctul de taiere se deplaseaza dincolo de pivotare in varf in timp ce foarfecele sunt inchise. Lamele sunt impiedicate sa se intalneasca in orice alte puncte, oferindu-le o usoara curba orizontala si verticala una fata de cealalta in timpul fabricatiei.

Pentru a va asigura ca lamele se inchid corect, gaurile trebuie sa fie date la o zecime de mii de centimetri (aproximativ a patra sutime de milimetru) din pozitia corecta. Pozitia lamelor este inspectata vizual pentru a vedea daca lamele se intalnesc uniform. Daca nu, o portiune dintr-o lama se va suprapune pe cealalta. Acest defect este cunoscut sub numele de aripa. Capetele sunt, de asemenea, inspectate pentru a se asigura ca se intalnesc uniform, fara un decalaj intre ele sau vreo suprapunere.

 

Cleste Taiat Cabluri

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!