Surubelnite

Afiseaza: 1-24 din 167 produse

 Filtre

Surubelnite Profesionale

 

Surubelnita este unul dintre cuvintele cele mai utilizate in campul de imbunatatire a casei, dar sintagma „Da-mi o surubelnita!” este acum una dintre cele mai complexe sarcini, deoarece exista zeci de tipuri de surubelnite diferite.
 

Tipuri de Surubelnite

Surubelnitele sunt identificate dupa forma varfului lor. Fiecare dintre urmatoarele tipuri de surubelnite sunt utilizate pentru strangerea si slabirea suruburilor care se potrivesc cu varful lor:

  • Phillips

  • Flat Head

  • Cabinet

  • Robertson

  • Star

  • Hex

  • Head Clutch

  • Nut Driver.


Surubelnita glisata, evazata sau plata precede toate celelalte tipuri de surubelnite si se potriveste perfect intr-o fanta din partea superioara a surubului.

Destul de des utilizata pentru deschiderea cutiei de vopsea, surubelnita cu fante vine in multe dimensiuni, de la precizie minuscula sau surubelnite ceasornice pana la dimensiuni industriale uriase.

Surubelnita pentru cap cand este privita din fata, varful surubelnitei arata ca o cruce, dar la surubelnitele de inalta calitate, varful propriu-zis va fi rotunjit. 

Surubelnita pozidriv, spre deosebire de surubelnita Phillips, are doua semne incrucisate care sunt compensate la unghiuri de 45 de grade. Acestea sunt proiectate si utilizate pe scara larga in Europa. Aceasta forma nu depaseste complet efectul de declansare, dar ofera o rezistenta mai buna la alunecare si ofera mai multa stabilitate decat profilul Phillips, de aceea este utilizata pentru aplicatiile care necesita un cuplu ridicat pentru strangerea surubului.

Surubelnita patrata cunoscuta si sub numele de surubelnita Robertson, numita dupa un inventator canadian. Aceste tipuri de surubelnite au fost utilizate pentru prima data in scopuri industriale de catre compania de motoare Ford, deoarece prin utilizarea acestor surubelnite se accelereaza productia, se reduc daunele si sunt foarte fiabile.

Surubelnita Torx devine foarte frecventa si adesea folosita de tehnicienii auto. Acesata surubelnita are un varf in forma de stea cu 6 lobi rotunjiti. Datorita geometriei circulare a lobilor, exista o forta radiala mica intr-o surubelnita torx, ceea ce creste durata de viata a surubului si a surubelnitei. Spre deosebire de surubelnitele Phillips sau Pozidriv, cuplul mult mai mare poate fi transferat cu aceeasi cantitate de forta, fara sanse de alunecare a sculei.

Surubelnita hexagonala are sase lobi drepti, ca hexagonul. Acestea sunt folosite pentru a fixa deseori suruburile. Aceste surubelnite au parte de o varietate de biti ale caror dimensiuni si utilizari sunt diferite. Niciun efect de alunecare sau declansare nu are loc in timp ce le utilizati, prin urmare, folosind surubelnita hexagonala productia este rapida si cu mai putine erori. Cea mai obisnuita utilizare a elementelor de fixare hexagonala este in ansamblul de mobilier.

Exista si alte exemple de surubelnite, dar acestea sunt fie prea moi, fie prea fragile, ceea ce inseamna ca se pot rupe usor sub sarcină. Drept urmare, surubul este deteriorat pana la un punct care devine aproape imposibil de extras.

 

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!