Extractor Rulmenti

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Extractor Rulmenti & Presa Extractoare

 

Un extractor de rulmenti este un instrument folosit pentru a indeparta seturile de rulmenti dintr-un arbore rotativ al masinii sau dintr-un orificiu de rulment orb. Cea mai obisnuita aplicatie este indepartarea unui set de rulmenti cu bile sau conice blocati dintr-un arbore rotativ, cum ar fi in cazul unei transmisii a masinii. 

Aceste unelte sunt confectionate din otel de calitate, astfel incat sunt mai grele decat piesele pe care sunt utilizate. De obicei, sunt actionate manual cu un maner pe surubul de intoarcere sau cu un capat hexagonal pentru a se potrivi cu o priza de antrenare. Unele extractoare de rulmenti sunt alimentate hidraulic, utilizand un piston actionat hidraulic pentru a apasa impotriva capatului arborelui.

Exista, de asemenea, versiuni mici de extractoare pentru rulmenti pentru a indeparta rulmentii mici de un milimetru in motoarele cu putere mare fractionala si pe tamburi. Exista brate cu extensii care permit utilizatorului sa traga si in cursa interioara. Este de preferat sa incepeti din cursa interioara, deoarece este fixat ferm pe arbore, in timp ce cursa exterioara nu este foarte bine fixata de restul ansamblului de rulmenti.

Printre tipurile de extractoare de rulmenti se numara placile despartitoare de rulmenti, pneurile cu doua si trei brate si butoanele de rulment interne.
Extractoarele de rulmenti cu doua sau trei brate pot fi utilizate pentru tragerea angrenajelor sau a rulmentilor. Bratele au degete pe capat care se apleaca pentru a ajunge in spatele rulmentului la cursa sa. 

Surubul central al dispozitivului de tractiune este cuplat, astfel incat se impinge pe partea superioara a arborelui si se aplica o tractiune in sus la cursa rulmentului. Bratele si degetele sunt interschimbabile, astfel incat acelasi extractor de rulmenti poate gazdui o mare varietate de dimensiuni si lungimi ale arborelui.

Presa extractoare de rulmenti este utilizata pentru a extrage un set de rulmenti sau o bucsa. . Presele extractoare de rulmenti seamana de regula cu extractoarele de rulmenti mici, deoarece au un ciocan glisant de-a lungul arborelui, pentru a aplica o forta de impingere in sus pentru a extrage rulmentul. 

Partea care intra in rulment in varful arborelui de tractiune, este extensibila. Utilizatorul poate bloca acea parte in interiorul rulmentului sau al bucsei, de obicei prin rotirea stransa pe arborele de tractiune. Prin indepartarea ciocanului glisant departe de rulment si in sus spre utilizator, ciocanul instrumentului va transmite traiectul ascendent catre bucsa si il va scoate din orificiul sau.

In general, presa extractoare de rulmenti este prevazuta cu suruburi cu socluri hexagonale cu o distanta de insurubare cuprinsa aproximativ intre  50 – 115 mm. Extractoarele de rulmenti sunt niste instrumente, in general zincate.

Aceasta subcategorie este foarte utila pentru atelierele auto deoarece deseori se intmpla sa existe rulmenti blocati care necesita o operatiune de extragere.

 

Presa Scos Rulmenti

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!