Scripete Manual

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Scripete Manual

 

Un scripete este una dintre cele sase masini simple pe care fiintele umane le folosesc pentru a le ajuta sa ridice si sa mute obiecte. Un scripete este o roata cu o canelura de-a lungul marginii sale, care tine o franghie sau un cablu. De obicei, doua sau mai multe scripete sunt folosite impreuna.

Atunci cand scripetii sunt folositi impreuna, acestea reduc cantitatea de forta necesara pentru ridicarea unei sarcini. O macara foloseste scripeti pentru a ajuta la ridicarea sarcinilor grele. Exista trei tipuri principale de scripete: fixe, mobile si compuse. 

Un scripete compus este format atat de un scripete fix cat si de un scripete mobile. Acest lucru combina avantajele atat al scripetului fix, cat si al celui mobil. Intr-un scripete compus, greutatea este atasata la roata unui scripete mobil, care este legata de o franghie fixata pe un scripete fix.

Roata unui sistem de scripete fix este atasata la o structura solida, cum ar fi un perete sau o podea, in timp ce franghia este libera. Asta inseamna ca scripetele in sine este stationar. Un scripete fix ​​nu ofera niciun avantaj mecanic, dar permite unei persoane sa redirectioneze forta. Deci, in loc sa ridice direct un obiect greu, o persoana poate folosi un scripete pentru a ridica obiectul.

Scripetii sunt cel mai frecvent utilizati pentru ridicarea sarcinilor grele si transmiterea puterii intre axe. Ascensoarele si macaralele folosesc toate scripeti, deoarece un scripete schimba directia fortei aplicate pe centura. Prin faptul ca franghia sau centura este data in jurul circumferintei scripetului, forta obiectului de pe un capat al franghiei se poate bucla in jurul scripetului pana la celalalt capat.

Anumite tipuri de sisteme de scripete, precum blocul si dispozitivul de abordare, pot reduce efectiv forta aplicata necesara ridicarii unui obiect printr-un sistem de scripeti si linii in miscare, care pot fi foarte utile in situatii cu sarcina mare.

Scripetii sunt, de asemenea, una dintre cele mai eficiente metode de transmitere a rotatiei de la o axa la alta. Curelele si scripetele pot fi utilizate pentru a transmite puterea pe distante mai mari si in spatii restranse, ceea ce reprezinta un avantaj pe care il au fata de angrenaje. 

Este important de stiut, totusi, ca un scripete nu face nimic pentru a reduce greutatea totala a obiectului ridicat si ca orice punct pe care il alegeti sa ancorati scripetele trebuie sa fie in sarcina de a suporta intreaga greutate a ceea ce doriti sa ridicati.

De exemplu, daca ridicati o masina de tuns iarba in aer pentru a lucra la tractiune sau ridicati o motocicleta pentru a lucra pe pneuri, scripetele trebuie sa fie ancorate intr-un mod care sa suporte in totalitate greutatea. Nerespectarea acestui lucru poate duce la un accident grav.

 

Scripeti Manuali

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!