Clesti cu Tais Diagonal

Afiseaza: 1-17 din 17 produse

 Filtre

Cleste Sfic cu Tais Diagonal


Ce este un cleste? Scopul principal al instrumentului cunoscut sub numele de cleste este sa prinda, intr-un mod ferm, anumite obiecte. Obiectele pot fi apoi intoarse, indoite sau manipulate altfel. Clestii au manere paralele, un pivot in care se imbina manerele si falci paralele care prind obiectul. 

Un cleste de uz special poate avea componente si scopuri suplimentare, cum ar fi clestele de taiat. Tipurile de clesti includ clesti de inginer pentru prinderea metalului, cleste cu cioc plat, pentru prinderea obiectelor mai mici sau clestele electricianului pentru prinderea firelor electrice.

Pentru a utiliza in siguranta un cleste, mai intai determinati ce tip de cleste este necesar pentru lucrarea pe care trebuie sa o executati. Apoi, faceti ajustarile necesare pentru imbinare, asta daca este cazul. 

Cum se mentine un cleste? Clestele de calitate nu necesita absolut deloc intretinere si poate avea o durata de viata destul de lunga, de aproximativ un deceniu sau chiar mai mult, in unele situatii, asta daca nu sunt abuzate. Sunt anumite tipuri de clesti care pot necesita o intretinere suplimentara pentru reglatoare, arcuri sau maneta de eliberare. 

Astazi vom discuta despre componentele unui cleste cu tais diagonal.
Prima componenta a clestilor cu tais diagonal este reprezentata de falci. Falcile clestilor cu tais diagonal sunt deschise si inchise cu ajutorul manerelor. Acestea pun forta pe sarma, astfel incat lamele sa poata trece prin ea. Grosimea falcilor afecteaza durabilitatea sculei. Falcile laterale groase asigura o taiere stabila si puternica pe intreaga lungime a lamelor. In schimb, falcile mai subtiri ofera mai multa precizie, dar lipseste durabilitatea la taierea materialelor mai dure.

A doua componenta a clestilor cu tais diagonal este reprezentata de lame. Lamele de taiere ascutite ale clestilor cu tais diagonal se gasesc pe marginile interioare ale falcilor. Forta de la falci le impinge prin materialul taiat. Lamele trebuie sa fie foarte greu de impins prin material. Marginile lamelelor de taiere diagonala sunt tesite, ducand pana la marginea de taiere. Acest lucru permite falcilor sa fie mult mai groase decat muchia de taiere pentru a oferi rezistenta si sprijin. Muchiile de taiere pot fi tesite pe ambele parti sau doar pe o parte.

A treia componenta a clestilor cu tais diagonal o reprezinta manerele. Manerele clestelor cu tais diagonal functioneaza ca o pereche de parghii, transferand actiunile de deschidere si inchidere catre falci. Sunt confectionate din metal, dar au adesea un strat de plastic pentru confort.

Si iata si a patra componenta a clestilor cu tais diagonal, care este reprezentata de imbinare. O nitura la imbinarea clestilor cu tais diagonal uneste perechile de manere si falci impreuna si le mentine in linie una cu cealalta, precum si ca punct de pivotare a parghiilor. 

 

Sfic Profesional

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!