Indoit Tevi

Afiseaza: 1-8 din 8 produse

 Filtre

Unelte de Indoit Tevi


Instrumentele de indoire a tevilor sunt utilizate pentru a indoi tuburile pentru a produce piese finite. Tevile sunt conducte tubulare structurale, care sunt utilizate ca linii de curgere pentru fluide si gaze in aplicatii pneumatice, hidraulice, medicale si de proces sau ca elemente structurale.

Echipamentele de indoire si fabricare a tuburilor sunt utilizate pentru a indoi tuburile si conductele la o raza dorita.

Exista patru categorii principale de indoitori de teava: manuala, hidraulica, electrica si mecanica. Uneltele manuale de indoit tevi sunt o alegere populara pentru santierele in care accesul la energia electrica nu este disponibil sau in locurile unde este nevoie de mobilitate.

Obiectivul principal al unei unelte de indoit o teava este indoirea tubului fara a se flamba si cu cat mai putin sertizare si aplatizare posibila cu atat este mai bine pentru teava. Este important ca teava sa-si pastreze forma, deoarece tevile deformate se pot rupe sub presiune, se pot fisura. Atunci cand folositi indoitori de tevi, este important sa folositi si o teava de calitate, deoarece conductele ieftine pot fi adesea deformate cu usurinta sau chiar rupte in procesul de indoire.

Pentru a folosit un indoitor de tevi, utilizatorul trage manerele de indoire pentru a forta conducta in jurul capului. Teava este facuta cu sandwich intre sablon si rola, astfel incat este fortata sa ia forma sablonului atunci cand presiunea este exercitata de catre utilizator strangand manerele impreuna.

Trebuie sa se exercite presiune pentru a forta conducta, dar este important ca teava sa-si pastreze cea mai mare parte a formei pentru a o mentine  in stare buna de functionare. Cu cat teava este mai mare sau mai groasa, cu atat mai mare va fi indoirea tevii. Manerele mai lungi ale unor unelte inseamna ca se poate exercita mai multa forta asupra conductei.

Sabotul trebuie sa se potriveasca exact tevii, pentru a preveni orice deformare tinand teava in loc. Marimile anterioare sunt clasificate in functie de dimensiunea diametrului tevii, astfel incat este usor sa se potriveasca cu o fosta teava de a dvs.

Uneltele de indoit tevi sunt, in general, fabricate din aluminiu turnat sub presiune. Aluminiul turnat sub presiune este puternic, ceea ce este important pentru indoirea tevilor, deoarece acestea trebuie sa poata rezista la presiune la indoire.  Aluminiul este utilizat peste alte materiale puternice, cum ar fi un otel, deoarece este puternic si usor. 

Exista cateva unelte de indoit tevi care sunt fabricate din otel cu o rola de otel intarita cu carcasa. Manerele sunt fabricate din otel neincarcat, in timp ce ruloul a fost armat pentru a-i permite sa reziste la presiunea de indoire.

 

Unelte de Indoit Metal

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!