Dalta si dornuri

Afiseaza: 1-12 din 12 produse

 Filtre

Atelierele de inginerie mecanica folosesc, pe scara larga, diverse tipuri de dornuri sau punctatoare, asa cum mai sunt cunoscute. Acestea sunt de trei feluri: punctatorul central, normal si punctatorul in deriva. Atelierele folosesc aceste instrumente pentru localizarea centrelor atunci cand deseneaza cercuri, pentru perforarea gaurilor din tabla, pentru a trasa gaurile pentru foraj, a indeparta niturile, suruburile sau stifturile deteriorate. Unele punctatoare utilizate sunt goale in interior. 

Punctatoarele sunt, de obicei, clasificate in functie de forma punctelor lor. Cel mai des utilizat dintre acestea este punctatorul care este util pentru plasarea marcilor de referinta pe metal. Poti utiliza acest obiect pentru a transfera dimensiuni dintr-un model de hartie direct pe metal. Pentru aceasta, va trebui sa asezi modelul de hartie direct pe metal si sa il orientezi corect. 

Acum, este nevoie sa treci peste conturul modelului cu punctatorul, sa il atingi usor cu un ciocan mic, astfel incat pumnul sa faca usoare insemnari pe metal in punctele principale ale desenului. Foloseste aceste insemnari ca marci de referinta pentru taierea metalului. Ai grija sa nu lovesti niciodata prea tare cu ciocanul, deoarece poate provoca chiar deteriorarea excesiva a materialului de lucru. 

Dornurile centrale sunt utile atunci cand faci adancimi mari in metal, cum ar fi cele necesare pentru a utiliza un burghiu. Ai grija sa nu strici materialul, in cazul in care utilizezi o forta mare. De obicei, un punctator central este mai greu decat unul normal si are un punct central orientat pana la un unghi de 60º. 

Pentru a alunga niturile, suruburile si stifturile deteriorate care sunt legate in gauri, ar trebui sa folosesti dornuri de antrenare. Acestea au o fata plata in loc de un punct, iar latimea fetei sale defineste acest tip de punctator, de exemplu, 1/8-in sau 1/4-in. Partile laterale ale unui punctator de antrenare se vor intinde pana la fata, dar uneori poate fi necesar sa folosesti un punctator cu o fata dreapta. Aceasta se numeste acul sau punctatorul in deriva. 


Set dalti de calitate


Dalta este o unealta cu o taietura in forma caracteristica de lama in capat, pentru sculptarea sau taierea unui material dur precum lemnul, piatra sau metalul. Exista dalta din metal sau din lemn, in functie de materialul din care sunt fabricate manerul si lama acesteia.

Dalta rece este utilizata in principal in ateliere de fabricatie de metale, instalatii de inginerie si pentru o varietate de situatii mecanice. Aceasta vine intr-o selectie diversa de dimensiuni, de la dalti fine, perfecte pentru gravare, pana la cele mai mari, utilizate impreuna cu un ciocan. Toate sunt fabricate conform standardului cerut, iar capetele lor reci sunt santate. Acestea sunt perfect concepute pentru taierea niturilor, despicarea piulitelor si suruburilor si ruperea pieselor turnate. De asemenea, exista si dalta confectionata cu protectii de mana rezistente, care ajuta la protejarea utilizatorului.

Consulta ofertele puse la dispozitie de specialistii CasaIdea si comanda produsele profesionale de care ai nevoie! 

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!