Fierastrau cu banda vertical

Afiseaza: 1-10 din 10 produse

 Filtre

Fierastrau cu banda pentru lemn


Fierăstrăul cu bandă verticală reprezintă o capodoperă a tehnologiei moderne, oferind soluții de tăiere precise și eficiente într-o varietate de materiale. În acest articol, vom explora în profunzime caracteristicile, funcționarea și o clasificare detaliată a fierăstrăului cu bandă verticală, pentru a oferi o perspectivă educativă și tehnică asupra acestei unelte esențiale.
 

Funcționare și Componente

 

Fierăstrăul cu bandă verticală funcționează printr-o interacțiune complexă a componentelor sale. Principalele elemente includ:

 1. Lama bandă: Lama subțire și continuă, fabricată din oțel dur, cu dinți specializați pentru diferite materiale. Această bandă înfășurată pe rolele de ghidaj este cea care realizează tăieturile.

 2. Rolele de ghidaj: Rolele superioare și inferioare care mențin banda în poziție stabilă, ghidând-o în mișcarea circulară.

 3. Masa de Lucru: Platforma pe care se așază materialul de prelucrat, fiind ajustabilă pentru diverse unghiuri de tăiere.

 4. Sistem de Tensiune: Asigură tensiunea corectă a benzii, esențială pentru tăierea precisă și prelungirea duratei de viață a lamei.

 5. Motor și Reductoare: Motorul furnizează puterea necesară pentru mișcarea benzii, iar reductoarele convertesc acea putere în mișcare circulară.
   

Beneficii și Utilizări

 

 • Precizie Superioară: Datorită structurii sale și a ghidajelor precise, fierăstrăul cu bandă verticală oferă tăieturi uniforme și exacte, minimizând pierderile de material.

 • Versatilitate în Materiale: De la lemn la metale și chiar materiale compozite, acest tip de fierăstrău se adaptează diverselor materiale, fără a compromite calitatea tăierii.

 • Eficiență în Utilizare: Mișcarea controlată a benzii și sistemul de ghidaj permit efectuarea tăieturilor fără efort suplimentar, economisind timp și energie.
   

Diverse Utilizări în Industrie

 • Industria Lemnului și Mobilierului: În producția de mobilă și în tâmplărie, fierăstrăul cu bandă verticală este folosit pentru a realiza tăieturi precise în lemn, contribuind la crearea pieselor complexe.

 • Prelucrarea Metalelor: În industria metalurgică, acest fierăstrău devine un instrument esențial pentru tăierea metalelor în diverse forme și dimensiuni.

 • Producția de Componente Auto și Aero: În industria auto și aeronautică, fierăstrăul cu bandă verticală oferă precizie la tăieri, fiind folosit pentru realizarea componentelor critice.
   

Clasificare a Fierăstrăului cu Bandă Verticală

 

Fierăstrăul cu bandă verticală poate fi clasificat în funcție de diferite criterii:

 1. Bază Fixă vs. Bază Mobilă: Unii producători oferă variante cu bază fixă, perfecte pentru ateliere, dar și cu bază mobilă pentru a permite portabilitatea și flexibilitatea în utilizare.

 2. Dimensiunea Lamei și Motorului: Fierăstraiele pot varia în funcție de dimensiunea lamei și puterea motorului, adecvate pentru diferite aplicații și materiale.

 3. Control Digital și Automatizare: Modelele moderne pot veni echipate cu panouri de control digital și caracteristici automate, permițând ajustări precise și eficiente.

   

Fierăstrăul cu bandă vertical reprezintă o realizare tehnică semnificativă, punând în mână utilizatorilor posibilitatea de a realiza tăieturi precise într-o gamă largă de materiale. De la industria lemnului la producția de componente metalice sofisticate, acest instrument continuă să se impună ca o unealtă esențială în operațiunile de prelucrare și construcție.

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!