Multimetru Digital

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre
Multimetru Digital - Tester tensiune Wert 2452
-48%
258,28 Lei 134,30 Lei
TVA inclus

Multimetru Digital Profesional 

 

Dupa cum stim, multimetrele sunt de doua tipuri, adica multimetru analog si multimetru digital (DMM). Tensiunea, curentul si rezistenta sunt parametrii cei mai fundamentali folositi in circuitele electrice si electronice.

Electricitatea prin conductor este ca curgerea apei prin conducta. Ca orice conducta are o anumita presiune aplicata, care determina curgerea apei.
In circuitul electronic, tensiunea este aplicata circuitului folosind generator / baterie / panou solar. Acest lucru determina scurgerea curentului in conductor. Orice obstructie a fluxului de curent este cunoscuta sub numele de rezistenta.

Un multimetru digital este un instrument de testare utilizat pentru a masura doua sau mai multe valori electrice - in principal tensiune (volti), curent (amperi) si rezistenta (ohmi). Este un instrument de diagnostic standard pentru tehnicieni din industria electrica / electronica.

Multimetrii digitali cu mult timp in urma au inlocuit contoarele analogice pe baza de ac, datorita capacitatii lor de a masura cu o precizie, fiabilitate si impedanta sporite. Fluke a introdus primul sau multimetru digital in 1977.
Multimetrele digitale combina capacitatile de testare ale contoarelor cu o singura sarcina - voltmetrul (pentru masurarea voltelor), ampermetru (amperi) si ohmmetru (ohmi). Adesea, includ mai multe caracteristici de specialitate suplimentare sau optiuni avansate. Prin urmare, tehnicienii cu nevoi specifice pot cauta un model care sa corespunda nevoilor lor.

Fata unui multimetru digital include de obicei patru componente: 

•    Afisaj: unde pot fi vizualizate citirile de masurare.
•    Butoane: Pentru selectarea diverselor functii; optiunile variaza in functie de model.
•    Cadran (sau comutator rotativ): Pentru selectarea valorilor de masurare primare (volti, amperi, ohmi).
•    Mufe de intrare: Unde sunt introduse cablurile de testare.
Conductele de testare sunt fire flexibile, izolate (rosu pentru pozitiv, negru pentru negativ) care se conecteaza la DMM. Ele servesc ca conductor de la elementul testat la multimetru.

Sonda pentru fiecare plumb se foloseste pentru circuitele de testare.
Termenii numarati si cifrele sunt utilizate pentru a descrie rezolutia unui multimetru digital. Cunoscand rezolutia unui multimetru, un tehnician poate determina daca este posibil sa se vada o mica modificare a unui semnal masurat.

Exemplu: Daca un multimetru ofera o rezolutie de 1 mV pe raza de 4 V, este posibil sa vedeti o schimbare de 1 mV (1 / 1000th de volt) in timp ce cititi 1V.
Multimetrele digitale sunt de obicei grupate in functie de numarul lor de numere (pana la 20.000) afisate.

De obicei, un multimetru digital poate afisa valori mai exacte decat analogul si poate oferi o iesire de pana la 4 zecimale pe care analogul nu le-ar putea arata niciodata. In ceea ce priveste fluctuatiile, orice valoare din gama fluctuatiilor este considerata in cea mai mare masura valabila.

 

Aparat de Masura & Control

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!