Baterii & Acumulatori

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Baterii & Acumulatori - Alcaline, Litiu, Zinc

 

Bateriile sunt indispensabile la ora actuala, iar majoritatea tehnologiilor functioneaza cu ajutorul acestora. In ciuda faptului ca in ultimii ani au aparut pe piata bateriile portabile, care de altfel sunt extrem de eficiente, avand in vedere faptul ca tehnologia este in plina ascensiune de la o zi la alta, bateriile clasice nu si-au pierdut eficienta, intrucat exista chiar si acum dispozitive a caror functionare este imposibila fara aceste tipuri de baterii.
O alta definitie a bateriilor este ca acestea sunt cea mai sigura, eficienta si de altfel cea mai comuna sursa de alimentare pentru dispozitivele portabile de baza, pentru aplicatii industriale la scara larga. O baterie este definita ca fiind o combinatie a uneia sau a mai multor celule electro-chimice care au capacitatea de a transforma energia chimica stocata in energie electrica.

Cum functioneaza bateriile?
In primul rand trebuie sa mentionam faptul ca bateriile sunt niste dispozitive compuse din diverse celule voltaice, iar fiecare celula este formata din jumatati de celule, care sunt conectate in serie de un electrolit conductor care detine anioni si ioni. Sa vedem ce reprezinta prima jumatate de celula si ce reprezinta cea de doua jumatate. Ei bine, prima jumatate de celula include electrolitul si electrodul in cazul carora se misca anionii, adică anodul sau electrodul negativ, iar cealalta jumatate de celula include electrolitul si electrodul la cazul carora se misca ionii, adica catodul sau electrodul pozitiv.

Cum trebuie sa procedam pentru a menține starea de functionare a bateriei?
Pentru a mentine bateria intr-o stare de functionare excelenta este necesar ca aceasta sa fie egalizata. Din cauza ca este utilizata constant, isi pierde capacitatea de functionare, intrucat totalitatea celulelor nu se vor mai incarca in acelasi timp si in acelasi fel. De exemplu, unele celule accepta sarcina pe care o primesc intr-un timp foarte scurt, poate chiar extrem de rapid, in timp ce altele se incarca treptat. Egalizarea se poate face prin incarcarea marginala a bateriei pentru ca celulele mai slabe sa se poata incarca complet. De asemenea, tensiunea terminalului unei baterii complet incarcate este 12V.

Tipuri de baterii
La ora actuala exista diverse tipuri de baterii, a caror utilizabilitate este diferita, precum:

  •  Baterii primare
  •  Baterii secundare
  •  Baterii cu litiu
  •  Baterii Nickel Cadmium (Nicd)
  •  Baterii cu plumb

Sa vedem in continuare cateva detalii despre fiecare categorie in parte.

Bateriile primare
Dupa cum arata si numele, aceste baterii sunt destinate unei singure utilizari. Odata ce bateriile sunt utilizate, acestea nu pot fi reincarcate, pentru ca dispozitivele nu sunt usor reversibile si materialele active nu pot reveni la formea lor initiala. Producatorii de baterii recomanda contra reincarcarii celulelor primare.

Unele dintre exemplele pentru bateriile de unica folosinta sunt bateriile normale AA, AAA pe care le folosim la ceasuri de perete, telecomanda pentru televizor. Un alt nume pentru aceste baterii este bateriile de unica folosita.

Bateriile secundare
Bateriile secundare sunt de asemenea numite baterii reincarcabile. Aceste baterii pot fi utilizate si reincarcate simultan. Bateriile reincarcabile sunt adesea reincarcate cu ajutorul curentului electric, care inverseaza reactiile chimice ce apar in timpul descarcarii. Incarcatoarele sunt dispozitive care furnizeaza curentul necesar fiecarei baterii in parte.

Cateva exemple pentru aceste tipuri de baterii reincarcabile sunt: bateriile utilizate pentru telefoanele mobile sau pentru playerele MP3. Dispozitivele precum aparatele auditive si ceasurile de mana utilizeaza celule in miniatura, iar in cazul dispozitivelor cum ar fi centrale telefonice sau centrul de date al calculatorului, se folosesc baterii mai mari. De altfel, in cazul bateriilor secundare trebuie sa mentionam faptul ca acestea sunt reincarcabile, astfel vorbim despre baterii precum: SMF, litiu, nickel cadmium si acid de plum, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Bateriile cu litiu (Li)
Folosit cu precadere in cazul dispozitivelor portabile, cum ar fi telefonul mobil, laptop-ul sau instrumentele electrice. Bateria cu litiu a fost una dintre cele mai mari realizări ale puterii portabile în ultimul deceniu. Cu ajutorul bateriilor cu litiu am putut trece de la mobil alb-negru la telefoane mobile cu caracteristici suplimentare, precum GPS, alerte de e-mail.

Bateriile Nickel Cadmium (Nicd)
Bateriile Nickel Cadmiums sunt baterii a caror avantaj este ca pot fi reincarcate de mai multe ori si au un potential relativ constant in timpul descarcarii, dar si o capacitate mai mare de rezistenta electrica si fizica. Aceast tip de baterie foloseste oxid de nichel pentru catod, un compus de cadmiu pentru anod și soluție de hidroxid de potasiu ca electrolit.

Baterie cu plumb
Bateriile Lead Acid sunt utilizate pe scara larga in automobile, invertoare, sisteme de alimentare cu rezerva. In comparatie cu bateriile tubulare si fara intretinere, bateriile Lead Acid necesita ingrijire si intretinere speciala si adecvata pentru a-și prelungi viata. Bateria Lead Acid este realizata dintr-o serie de placi tinute cufundate în soluție de acid sulfuric. Placile au grile pe care este atasat materialul activ.

Unde gasim astfel de baterii?
Ei bine, magazinele dotate cu astfel de baterii sunt numeroase, incepand de la cele de specialitate si pana la cele aprovizionate diversificat. 
Noi va recomandam magazinul online casaidea.ro, un magazin online dotat cu tot felul de accesorii speciale pentru:

 

  •  Gradinarit
  •  Domeniul auto
  •  Corpuri de iluminat
  •  Domeniul constructiilor
  •  Articole pentru casa
  •  Adezivi si spray-uri


Preturile sunt accesibile, echipamentele vor ajunge la dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil, avand atasat in fiecare colet factura aferenta produsului cu termen de garantie. In conditiile in care aveti nevoie de informatii suplimentare ne puteti contacta la numarul de telefon afisat pe site-ul nostru sau la adresa de e-mail.

Baterii & Acumulatori Pentru Electronice

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!