Pile Metalice

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Pile Metalice & Lacatuserie

 

Pilele sunt folosite inca din epoca de piatra, a fost instrumentul ales pentru a netezi, perfora, curata si pilii toate tipurile de materiale de mii de ani.
Pila este o unealta din otel intarit sub formă de bara sau tija cu multe muchii de taiere mici ridicate pe suprafetele sale longitudinale; este utilizata pentru netezirea sau formarea obiectelor, in special a metalului. Actiunea de taiere sau abraziune a pilei rezulta din frecarea acesteia, de obicei cu mana, de piesa de prelucrat.

Pilele sunt clasificate in functie de formele lor in sectiune transversala, de forma muchiilor taietoare si de grosimea taieturii (adica numarul de dinti pe intreaga suprafata sau pe centimetru). Exista cel putin 20 de forme transversale diferite; cele mai frecvente sunt dreptunghiulare, cu diverse raporturi latime-grosime, patrate, triunghiulare, rotunde sau rotunde si jumatate rotunde. Exista trei clasificari generale ale formei dintilor: o singura taiere, o taietura dubla si raspel. Pila cu o singura taiere are randuri de dinti paraleli taiati pe diagonala pe suprafetele de lucru. Pila cu o taietura dubla are randuri de dinti care se incruciseaza intre ei. Raspelurile sunt de obicei foarte groase si sunt utilizate in principal pe lemn si materiale moi.

Clasificarea in functie de grosimea sau distantarea dintilor se limiteaza la fisiere cu o singura si dubla taiere. Există sase clase principale. Numarul de dinti pe centimetrii variaza considerabil pentru diferite forme si dimensiuni.
Deoarece diferitele metale variaza foarte mult in proprietati, luati in considerare natura metalului cu care lucrati atunci cand alegeti pila potrivita pentru lucrare. Metalele moi si ductile necesita o margine puternica si o presiune usoara. Materialele mai dure necesita dinti mai putini si mai multa presiune.

Exista o serie de pasi simpli pe care ii puteti urma pentru a va asigura ca pilele dvs. dureaza mult timp.
Mentineti presiunea constanta. Aplicati doar o presiune suficienta pentru a permite pilei sa lucreze. Miscarea dvs. trebuie sa fie fluida si lina. Aplicarea unei presiuni corecte va avea ca rezultat si eliminarea cea mai rapida a materialului, chiar daca este nevoie de alte cateva lovituri pentru a duce la bun sfarsit munca. Materialul moale, cum ar fi aluminiul, poate bloca dintii, chiar si atunci cand utilizati o pila conceputa pentru aluminiu si metale moi.

Protejati dintii. Aruncarea pilelor cu toate instrumentele metalice nu este o idee buna! In mod ideal, agatati-le sau pastrati-le intr-un sertar cu scule nemetalice si suficient spatiu pentru a se potrivi. Depozitati-le departe de apa, murdarie si grasimi.
Iar ultimul pas consta in pastrarea pilelor curate. Orice pata de murdarie sau unsoare poate duce la un grad de uzura crescut al pilei, afectand proprietatile ei.

 

Pile & Raspile

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!