Baterii AAA

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Baterii AAA
 

Bateriile de tip AAA sunt utilizate cel mai adesea pentru dispozitive electronice mici, cum ar fi telecomenzile TV, playerele MP3 si camerele digitale. Insa, dispozitivele care necesita aceeasi tensiune, dar au un curent mai mare, sunt in general concepute pentru tipurile de baterii mai mari, cum ar fi tipul bateriei AA. Bateriile AA au de aproximativ trei ori capacitatea bateriilor AAA. Insa, din moment ce tehnologia este intr-o continua ascensiune de la o zi la alta, majoritatea dispozitivelor care anterior au fost concepute pentru tipurile de baterii AA ( telecomenzi, mouse-uri pentru calculator, fara fir, care la ora actuala functioneaza pe baza wireless-urilor, cu ajutorul bateriilor, ori tastaturile care functioneaza pe baza acelorasi parametri) sunt inlocuite la ora actuala cu modele care accepta tipurile de baterii AAA.

Celule primare neincarcabile sau primare, cum mai sunt numite, sunt disponibile la ora actuala in toate dimensiunile si tensiunile standard: AA, AAA, C, D și PP3 (MN1604). Tensiunea normala a celulei este de 1,5 volți și 9 volți pentru tipul PP3.

De asemenea, exista diverse tipuri de tehnologii de ultima generatie disponibile la ora actuala pe scara larga:

Carbon de zinc
Primele baterii neincarcabile, cu o capacitate cuprinsa in general intre un sfert din capacitatea celulelor alcanile, ce au o rezistenta interna ridicata, ceea ce le face potrivite pentru dispozitive precum: radio sau jucarii cu putere redusa. Ele nu functionează la parametrii normali in cazul temperaturilor scazute, iar in ceea ce priveste temperaturile ridicate pot dauna electrolitului, prin uscarea acestuia.

Clorura de zinc
Sunt o varianta imbunatatita a carbonului de zinc, intrucat au o capacitate de aporximativ 50% mai mare decat cele anterioare. De asemenea, performanta este mai mica in cazul temperaturilor scazute si o durata de viata mai lunga.

Alcalin
Sunt mult mai avantajoase in comparatie cu bateriile de zinc, intrucat ofera randament crescut de curent, au performate excelente la temperaturile ridicate si mici, iar durata de functionare este mai mare intrucat pierde aproximativ 5% din capacitate de-a lungul unui an. Preturile sunt relativ mai ridicate, insa eficienta isi spune cuvantul. 

Litiu
Tensiunile bateriei cu litiu variaza intre 1,8 si pana la 3,7 volti. Potrivite in special pentru dispositive care functioneaza pe baza nei cantitati mari de curent, au o durata de viata foarte lunga, iar in ceea ce priveste capacitatea de pierderea, aceasta este de 0,5% pe an. De asemenea, exista mai multe tipuri: 

 

  •  Celule de litiu de 3 volti in format CRV3
  •  Celulele monede cu litiu 3v - sunt utilizate in mod obișnuit pentru alimentarea ceasurilor.
     

Astfel de produse se gasesc pe site-ul oficial al magazinului online casaidea.ro la preturi accesibile, produse care fac parte din gama de top precum:
 

  •  Baterii din gama Philips
  •  Baterii din gama Duracel 
  •  Baterii din gama Grundig
 

Baterii tip AAA

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!