Menghina tamplarie

Afiseaza: 1-24 din 66 produse

 Filtre

Tipul de menghina cel mai des utilizat pentru prelucrarea lemnului este cel de masa. Acest produs este format din mai multe componente, iar elementele responsabile de mentinerea unei piese de lucru sunt numite falci.

Un set de falci, format din una fixa si una care se deplaseaza paralel cu cealalta, fixeaza piesa de prelucrat cu un mecanism cu surub, care deplaseaza o falca spre cealalta pana cand se fixeaza strans pe piesa de prelucrat. Falcile sunt, de obicei, din lemn, plastic sau metal, in functie de aplicatia specifica. 

Menghina de tamplarie, pentru lemn, este destinata pentru tinerea pieselor de prelucrare metalice. Fetele active ale falcilor sunt placi de otel intarite, adesea detasabile, cu serati care prind piesa de prelucrat; pentru a preveni deteriorarea pieselor moi, falcile permanente pot fi acoperite cu unele temporare, realizate din foi de cupru sau alte materiale mai moi. 

Pentru tinerea pieselor mai pretentioase se folosesc menghine cu falci netede din otel intarit si baze plate. Acestea sunt portabile, dar pot fi fixate pe masa de lucru atunci cand sunt utilizate. Pentru piesele care nu pot fi fixate cu falci plane, se pot prevedea falci speciale.
 

Menghina la pret avantajos


Atunci cand este vorba despre achizitionarea unui astfel de produs, variantele sunt diversificate. Versatilitatea acestui instrument mecanic il face un accesoriu necesar pentru diferite tipuri de lucrari. In oferta CasaIdea.ro ai la dispozitie o gama variata de astfel de produse, la preturi foarte accesibile, care sunt de o calitate inalta. 

Acestea sunt confectionate din materiale dure, rezistente la soc si la uzura, pentru ca tu sa te bucuri timp indelungat de eficienta lor.

Utilizarea menghinei de tamplarie pe masa de lucru, in timpul proiectului pe care il realizati, contribuie la stabilitatea si precizia generala necesare.

Atunci cand utilizezi un instrument de lovire sau o unealta electrica pe o piesa de lucru tinuta de o menghina, este recomandat sa porti o casca care sa iti protejeze fata si ochii.

Verifica daca ustensila este fixata in siguranta! Trebuie sa existe suruburi in toate orificiile din baza menghinei si saibe de blocare sub piulite. Asigura-te ca toate prinderile sunt efectuate corespunzator.

Menghina de tamplarie (pentru lemn) trebuie montata astfel incat maxilarul sau stationar sa se proiecteze putin dincolo de marginea mesei de lucru. Acest lucru face usora fixarea unei piese de lucru lungi, fara ca marginea mesei de lucru sa interfereze.

Inainte de a incerca sa fixezi o piesa de lucru intr-o menghina de tamplarie, verifica daca falcile sau fisurile sunt deteriorate.

Selecteaza un instrument suficient de mare pentru a mentine piesa de lucru de dimensiuni mai mari. Cand asezi piesa de prelucrat, pozitioneaz-o astfel incat intreaga suprafata de strangere a maxilarului sa poata sustine piesa de prelucrat.

Pentru taierea sau filarea unei piese de lucru, tine punctul de lucru aproape de falcile menghinei, deoarece acest lucru va preveni eventualele vibratii ce pot aparea in urma procesului de taiere.

Aceasta subcategorie detine diferite tipuri de menghina la pret avantajos, cum ar fi cea tip F sau cea de strangere / departare. Alege produsul potrivit pentru tine si plaseaza o comanda – in cel mai scurt timp il livram la usa ta!

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!