Dalti Tamplarie & Sculptura Lemn

Afiseaza: 1-24 din 84 produse

 Filtre
Dalti Tamplarie & Sculptura Lemn - Dalta pentru lemn Wert 2510-24, 24 mm
-48%

Dalti Sculptura Lemn & Tamplarie

 

Este important sa alegeti o dalta potrivita cerintelor dumneavoastra care sa fie atat utilitara, cat si economic. Adesea, cineva este tentat sa cumpere un model mai ieftin care sa devina curand nefolositor sau, in unele cazuri, sa se rupa cu totul. Exista trei tipuri de dalte pentru a incepe o activitate de baza a prelucrarii lemnului.

O dalta pentru tamplarie ascutita poate taia in lemn, sa netezeasca suprafetele dure, sa taia colturile si sa razuie lipiciul de pe suprafata lemnului.

Daltele pentru lemn sunt fixate pe manerele lor pentru a permite o functionare eficienta. 
Exista multe forme diferite de lama de dalta din care sa alegeti, dar care este ce mai utila pentru dumneavoastra? La ce se potrivesc cel mai bine?

 

Tipuri de Dalte


Uitati cateva exemple de dalti pentru tamplarie care va pot ajuta sa va duceti proiectul la bun sfarsit intr-un mod eficient si rapid: 

  • Dalta cu lama plata
  • Dalta cu lama plata este cel mai adesea folosita pentru sarcinile de netezire si pentru curatarea unghiurilor de 90 de grade si a marginilor patrate.
  • Dalta cu lama tesita
  • Dalta cu lama tesita este frecvent utilizata pentru a taia si a imbina articulatiile care au unghiuri interne clare. Retineti ca acestea sunt usor diferite de daltile cu margini tesite - lamele de aici se intalnesc la mijloc, dar marginile tesite nu sunt atat de largi, lasand o sectiune plata in mijlocul lamei.
  • Dalta cu lama ovala
  • Dalta ce are lama ovala (sau „rotunjita”) au devenit tot mai populare in randul tamplarilor si se gasesc mai ales pe daltile concepute pentru impanzire si cioplire.
  • Daltile cu marginea patrata
  • Daltile cu margini patrate au fost denumite candva „marginile plane”. O dalta cu margini patrate are o sectiune transversala dreptunghiulara.

Un dezavantaj in a avea o dalta cu margini patrate este ca nu puteti intra in colturile articulatiilor unghiulare acute, cum ar fi articulatia cu coada de porumbel.

  • Daltile ce au marginea tesita
 

Daltile ce au lame cu margini tesite sunt importante. Aceaste dalti au marginile impamantate, astfel incat acestea pot fi utilizate in zone grele, mai exact in colturi si articulatii cu unghiuri acute. Dalta cu marginea tesita are o sectiune trapezoidala.

Avantajul principal al daltilor cu margini tesite este ca pot fi prelucrate in colturile articulatiilor cu coada de porumbel si alte articulatii cu unghiuri acute.

In general, o dalta care este utilizata in domeniul tamplariei are un maner ergonomic care sa faca munca tamplarului mai usoara si mai confortabila. Ele sunt confectionate fie din lemn si metal, fie din plastic si metal. In functie de pretentiile fiecarui tamplar, exista o multime de optiuni in aceasta arie.
Aceata subcategorie detine o multime de dalti, de la cele normale cu lama plata, pana la cele cu margine tesita. 

 

Dalti & Dorn

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!