Filtre & Regulatoare de Presiune

Afiseaza: 1-14 din 14 produse

 Filtre
Filtre & Regulatoare de Presiune - Filtru separator de apa Troy 2006, 1/4"
-52%
42,27 Lei 20,29 Lei
TVA inclus
(1)

Filtre & Regulatoare de Presiune

 

Regulatoarele de presiune a aerului controleaza presiunea in liniile de aer utilizate de scule si masini pneumatice. Pentru a asigura presiuni consistente, ele elimina fluctuatiile din alimentarea cu aer si sunt reglabile.

Reducerea presiunii este caracteristica cheie a regulatoarelor de presiune; presiunea de iesire este intotdeauna mai mica decat presiunea de intrare. 
Aplicatiile pentru regulatoarele de presiune a aerului variaza considerabil. Regulatoarele de presiune a aerului se gasesc in multe domenii comune, cum ar fi in gratarele de gaz, controlul presiunii propanului si in echipamentele medicale / dentare pentru reglarea oxigenului si a gazelor de anestezie.

Trei elemente functionale includ: un regulator de presiune. Un element de reducere a presiunii, un element senzor si un element de forta de referinta. Cand functioneaza, elementul de forta produce o forta care deschide elementul reducator. Presiunea introdusa in portul de intrare curge apoi prin supapa si apasa pe elementul senzor. Presiunea reglata actioneaza asupra elementului senzor pentru a produce o forta opusa fortei arcului si inchide supapa.

Elementul senzor este cel mai frecvent un piston sau o diafragma. Pistoanele sunt cele mai bune pentru presiuni mai mari de iesire si atunci cand presiunile de iesire nu sunt tinute la o toleranta stransa. Diafragmele sunt utilizate pentru o precizie crescuta in aplicatiile de joasa presiune.

Atunci cand selectati un filtru regulator de presiune a aerului, este important sa se ia in considerare gama de fluctuatie a presiunii de intrare, precum si presiunea de iesire necesara. Variatia posibila a debitului ar trebui, de asemenea, sa fie luata in considerare pentru a asigura ca regulatorul nu va afecta alte obiete. O presiune prea mare sau prea mica poate provoca functionarea defectuoasa a regulatorului.

Regulatoarele de presiune a aerului ofera mai multe metode de control al reglarii. Regulatoarele manuale utilizeaza de regula butoanele Regulator de presiune a aerului de la supapele cu ax. sau manere T. Comenzile de tensiune analogice acopera domenii precum 0–5V si 0–10V, in timp ce comenzile de curent analog sunt proiectate pentru bucle de curent, cum ar fi 4–20mA. Controale de reglare pneumatica sau „boostere de volum” controleaza intrarile de aer. Unele controale de ajustare includ interfate seriale, paralele sau digitale.

Se pot face ajustari suplimentare modificand dimensiunea orificiului. Cresterea dimensiunii portului supapei poate creste debitul. Daca orificiul portului devine prea mare poate provoca fluctuatii ale presiunilor de intrare (coborare / crestere excesiva).

Precizia unui regulator este observata prin diagrama unei presiuni de iesire date fata de debit. Graficul rezultat arata o reducere a presiunii de iesire pe masura ce debitul creste, fenomen cunoscut sub numele de droop. Droop-ul este definit in continuare ca atunci cand presiunea de iesire scade sub punctul de reglare pe masura ce debitul creste.

Precizia si capacitatea se remarca prin cantitatea de droop pentru o anumita gama de fluxuri. Inainte de a selecta un regulator de presiune, diagrama de performanta trebuie examinata cu atentie pentru a va asigura ca regulatorul indeplineste cerintele de performanta.

Presiunea apei tinde sa fie ceva la care nu ne gandim decat daca nu este ceva in mod evident gresit, cum ar fi atunci cand apa iese destul de ciudat din dusul dumneavoastra, de la robinetul de bucatarie sau incepe sa tasneasca din instalatiile dumneavoastra haotic. 

Presiunea ridicata a apei isi arata efectele intr-un robinet care scurge sau intr-o multime de alte moduri. Ba mai mult, cauzeaza o varietate de probleme de instalatii sanitare, fara sa mai vorbim de litri de apa irositi, sau mai bine zis, bani.

Desigur, presiunea apei variaza in functie de locatia dumneavoastra si de compania care va furnizeaza apa. Deci, cum faceti sa va feriti instalatiile sanitare de probleme si sa controlati presiunea apei din casa dumneavoastra? Raspunsul este, de altfel, unul destul de simplu. Va puteti rezolva problema cu un regulator de presiune a apei. 

Ce este un regulator de presiune a apei? Un regulator de presiune a apei este exact asa cum suna, acesta regland fluxul de apa care intra in casa dumneavoastra de la conducta principala de apa. Este o supapa care ajuta la reducerea presiunii apei inainte de a ajunge la oricare dintre instalatiile dumneavoastra, deoarece excesul de presiune duce la o varietate de probleme de instalatii sanitare.

Presiunea apei poate fi complicata. Prea scazuta, si faceti un dus care o sa se simte ca o ploaie usoara. Prea ridicata, iar apa efectiv tasneste din robinetul sau dusul dumneavoastra, putandu-le chiar sa le distruga. Un regulator de presiune va permite sa controlati presiunea apei care intra in casa dumneavoastra printr-o diafragma reglabila cu arc. Supapa functioneaza prin constrangerea apei pe masura ce intra si apoi eliberarea acesteia in functie de setarile dumneavoastra. 

Care sunt avantajele utilizarii unui regulator de presiune a apei? Un bun regulator de presiune a apei ajuta la ameliorarea problemelor de instalatii sanitare ce urmeaza atunci cand presiunea apei este prea mare. In plus, economisesti si bani economisind apa, fiind un castig atat pentru portofel, cat si pentru planeta noastra. 

Un alt avantaj al utilizarii regulatorului de presiune a apei este ca va ajuta sa va salvati instalatiile sanitare. Apa care trece prin conductele dumneavoastra si in robinete va pune mult stres pe acestea. Acesta este motivul pentru care trebuie sa inlocuiti mai des garniturile, pentru ca acestea nu pot face fata presinuii prea mult timp. Desigur, nimeni nu vrea ca apa sa curga mult prea incet. Un regulator de presiune va ajuta sa stabiliti presiunea ideala, care prelungeste atat durata de viata a aparatelor, cat si sa va asigure ca dusurile dumneavoastra sa fie cat mai placute.


Filtre & Regulatoare Pentru Scule Pneumatice

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!