Frigaruile lungi si rotunde din bambus sunt o optiune excelenta pentru oamenii care nu mananca des frigarui pe gratar. Sunt deosebit de utile in excursii de camping sau cand stati in case de oaspeti, unde poate nu vreti sa fiti nevoit sa aduceti sau sa spalati frigarui metalice. Sunt ieftine, biodegradabile si de obicei, destul de ascutite. Frigaruile de bambus fac usoara rotirea tuturor alimentelor simultan.
Kebab-urile reprezinta cu succes cele mai multe feluri de mancare gatite pe frigaruile de bambus. Exemple includ kebab-ul turcesc, numit “ shish “, cel iranian, “ jujeh kabab “ , kebab-ul chinezesc “ chuan “ si kebab-ul “ satay “ din Asia de Sud-Est. Cu toate acestea, multe feluri de mancare de kebab, cum ar fi “ chapli kebab “ , nu sunt gatite pe frigarui. Pe de alta parte, vorbitorii de limba engleza pot folosi uneori cuvantul “ kebab “ pentru a se referi la orice mancare pusa pe un bat.
Feluri de mancare, altele decat kebab-urile, preparate pe frigarui din bambus, includ pui american cumparat din oras si porumb, churrasco brazilian, anticucho indigen peruan, arrosticini italieni, kushiyaki si kushikatsu japonezi, jeok coreean si kkochi sau espetada portugheza.
Ce trebuie sa faceti pentru a impiedica frigaruile din bambus sa ia foc pe gratar? Frigaruile de bambus sunt foarte bune pentru gratar, desi, uneori va pot da batai mari de cap, bambusul fiind o sursa de combustibil. O sa vedeti ca atunci puneti , de exemplu, kebab pe gratar, vor exista sanse mari sa vi se arda o parte din frigurile de bambus.
In primul si in primul rand, inmuiati frigaruile de bambus in apa inainte de a le folosi. Desi este recomandat sa faceti acest lucru minim 30 de minute, cel mai bine este sa planificati cu ceva timp inainte si sa va inmuiați frigaruile de bambus peste noapte in apa. Este nevoie de mult timp pentru ca frigaruile sa se inmoaie in apa, dar frigaruile bine imbibate, care or sa piarda foarte greu apa, vor rezista mai mult pe gratar, fara sa se arda. Puneti-le intr-un recipient de depozitare din plastic adanc sau pe o foaie de copt cu apa pe ea, apoi puneti o farfurie sau un alt obiect greu deasupra frigaruilor pentru a le tine sub apa.
Pentru a preveni pauzele de la jumatate, asigurati-va ca legumele sau carnea acopera lungimea frigaruii fara intreruperi. Mancarea protejeaza frigaruile de flacari, in timp ce zonele neprotejate sunt mai predispuse la a fi arse.
De asemenea, puteți lasa marginile lungi ale frigaruilor agatate peste marginea gratarului, ceea ce le va impiedica sa arda. Daca aveti un gratar cu mai multe arzatoare, puteti, de asemenea, sa pozitionati capetele expuse ale frigaruilor din bambus deasupra unui arzator, fie oprit, fie la o temperatura mai mica.
Ustensile & Accesorii Pentru Gratar
Ultimele produse vizualizate
Newsletter
Nu rata ofertele si promotiile noastre
Social
Urmareste-ne in social media
Suport clienti
Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !