Cutite & Seturi de Cutite

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Cutite de Bucatarie & Seturi de Cutite

 

Cand folositi un cutit care nu taie foarte bine, trebuie sa aplicati mai multa forta. Drept urmare, cutitul este mai probabil sa va alunece din mana sau de pe obiectul pe care vreti sa-l taiati si acest lucru creste riscul de a va rani. Pastrarea cutitelor ascutite este una dintre cele mai usoare metode de a le pastra in siguranta. Pur si simplu folositi o piatra de ascutit cutitul pentru a mentine precizia initiala a lamei. Daca cutitul dumneavoastra are nevoie doar de o legatura intre ascutirile minutioase, incercati sa folositi otel de ascutit.

Pentru a echilibra ascutimea si durabilitatea cutitului dumneavoastra, cele mai multe lame de cutit sunt proiectate cu un unghi de 20 de grade pe fiecare parte a muchiei de taiat. Daca lucrati cu multe ingrediente moi, poate doriti sa va ascutiti cutitul la 15 grade pe fiecare parte.

Un cutit cu un unghi de 15 grade necesita o ascutire mai frecventa si poate scadea durabilitatea generala a cutitului. Daca multe dintre ingredientele dumneavoastra au o textura mai grea, pastrati lama la 20 de grade pe fiecare parte sau alegeti o lama cu unghi mai mare atunci cand este cazul.
Selectarea corecta a unui cutit este unul dintre cele mai fundamentale sfaturi de siguranta in ceea ce priveste cutitele, pe care trebuie sa le invete toti profesionistii din serviciile alimentare. Cu toate acestea, a face aceasta alegere poate fi coplesitor din cauza varietatii mari de stiluri, forme si dimensiuni de tacamuri comerciale.

Alegeti un cutit care care sa fie proportional cu mancarea pe care o taiati. De exemplu, un cutit mic nu va fi foarte util pentru macelarirea unei bucati mari de carne.

Anumite sarcini necesita o lama flexibila, in timp ce altele au nevoie de una ferma. Ganditi-va la cutitul pe care l-ati ales sa indepartati solzii de pe un peste in comparatie cu cutitul cu care trebuie sa taiati cartofii.
Marginea lamei va poate face munca mult mai usoara sau o poate ingreuna. De exemplu, cutitele serrated sunt excelente pentru taierea alimentelor cu centre fragede, in timp ce anumite lame sunt potrivite pentru alimentele umede, precum branza si somonul.

Nu folositi niciodata cutitul pentru nimic altceva decat pentru taierea mancarii. Utilizarea cutitului pentru alte sarcini, nu numai ca va poate pune siguranta in pericol, dar va poate si deteriora cutitul.

Pentru a preveni contaminarea, este important sa va curatati cutitul imediat ce ati terminat sarcina pe care ati avut-o de facut cu acesta. Lasand cutitul pe taietor sau intr-o chiuveta plina cu apa cu sapun, pe langa faputl ca va inghesuie bucataria, creeaza oportunitati de contaminare si rani. Un cutit curat este, de asemenea, mai usor de manevrat. Reziduurile alimentare va pot face cutitul alunecos, asa ca asigurati-va ca il pastrati curat pentru o prindere cat mai sigura.

 

Cutite de Bucatarie

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!