Dispozitivele pneumatice care imping, trag, ridica, pozitioneaza sau transporta dureaza mai mult si functioneaza mai bine atunci cand sunt actionate cu ajutorul aerului comprimat, curat, uscat, reglat sub presiune si lubrifiat. Durata de viata a multor unelte, cilindri, supape, motoare cu aer si alte echipamente antrenate de aer poate fi prelungita prin lubrifiere constanta cu aerosoli.
De ce? Factorii de mediu, cum ar fi temperaturile extreme si umiditatea excesiva, impreuna cu factorii operationali, cum ar fi pornirea si frecarea operationala, reduc viata dispozitivelor pneumatice care functioneaza. Filtrul lubrificator livrat cu aer comprimat reduce efectele acestor factori si prelungeste durata de viata a componentelor pneumatice.
Lubrifiantii cu aerosoli livreaza automat o cantitate contorizata de ulei pe calea aerului a echipamentului pneumatic care functioneaza. Lubrifiantii functioneaza prin crearea unei caderi de presiune care face ca uleiul sa fie sifonat intr-o cupola reglabila. Utilizarea reglajului cupolei si respectarea ratei de picurare permite operatorului sa stabileasca cantitatea de ulei care urmeaza sa fie livrata echipamentelor din aval.
Manualele de operare pentru echipamentele pneumatice specifica de obicei cantitatea de ulei necesara pentru a mentine dispozitivul functional optim. Lubrifiantii trebuie reglati pentru a livra cantitatea de ulei specificata in conditii de operare definite si apoi validate dupa ce echipamentul este in functiune.
Un lubrifiant este aproape intotdeauna utilizat impreuna cu un filtru si un regulator care pre-conditioneaza aerul. Acestea pot fi componente de sine statatoare sau un filtru-regulator-lubrifiant integrat. Aerul care iese dintr-un compresor contine apa si contaminantii care pot provoca daune si scurteaza durata de viata a echipamentelor din aval. Chiar si componentele pre-lubrifiate pot esua atunci cand aerul contaminat degradeaza ungerea sau il spala. Permiterea aerului contaminat intr-un lubrifiant poate duce la reducerea alimentarii cu ulei.
Filtrarea asigura transmiterea aerului curat si uscat prin lubrifiant si pe echipamentul de operare. Reglarea fluxului de aer pentru a indeplini conditiile specificate de manualul de operare al echipamentului asigura ca echipamentul functioneaza optim. Ungerea cu aerosoli este ultima etapa dupa filtrare si reglare. O lubrifiere adecvata protejeaza echipamentele, prelungeste durata de viata a instrumentelor, ajuta la controlul costurilor si mentine procesele eficiente si productive.
Majoritatea lubrifiantilor aerosoli sunt dispozitive cu densitate constanta, ceea ce inseamna ca, odata ce rata de scurgere este setata pentru un debit dat, atunci cantitatea de ulei livrat se va schimba, de asemenea, in proportie directa cu orice schimbare a debitului. Acest lucru impiedica supra-sau sub-lubrifierea pentru a asigura o uzura uniforma si pierderi minime de energie.
Filtrul lubrificator cu aer trebuie sa includa un manometru local. Cea mai buna solutie este utilizarea unui presostat digital instalat in aval de regulator pentru a asigura o citire buna, locala a presiunii vizuale - si, de asemenea, o intrare discreta „de presiune” in sistemul de automatizare.
Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !
0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro