Levier

Afiseaza: 1-10 din 10 produse

 Filtre

Leviere & Rangi

 

Levierul este o bara rigida care se roteste in jurul unui punct fix, numit fulcrum. Levierul este o bara dura din metal care ajuta la ridicarea unor obiecte grele sau pentru a scoate cuie din diferite materiale. Pentru a muta un obiect cu o parghie, forta este aplicata pe un capat al parghiei, iar obiectul care trebuie miscat (denumit rezistenta sau sarcina) este de obicei situat la celalalt capat al parghiei. Prin variatia distantelor dintre forta si fulcru si intre sarcina si fulcrum, cantitatea de efort necesara pentru deplasarea incarcaturii poate fi redusa, facand munca mai usoara.

Fizicienii clasifica levierul ca una dintre cele patru ustensile simple folosite pentru a lucra. (Celelalte trei sunt scripetele, roata si osia si planul inclinat). 
Un levier este o unealta metalica folosita mai ales pentru a deschide lucrurile. De obicei are forma de carlig. Uneori, partea inferioara este usor curbata pentru a permite o mai buna prindere. Levierele sunt adesea confectionate din otel carbon. Ele pot fi, de asemenea, realizate si din titan care este mai usor si nemagnetic. 

Un levier usureaza munca prin reducerea fortei necesare pentru deplasarea unei sarcini. Primele leviere au fost probabil  realizate din ramuri sau busteni folositi pentru ridicarea obiectelor grele. In ambele aplicatii, parghia mareste forta aplicata de un om. Invatarea folosirii acelor instrumente simple a dus la dezvoltarea altor aplicatii ale levierului.

De asemenea, gheara impartaseste suprafata larga a ghearei grele de stropire. Acest lucru previne deteriorarea suprafetelor in contact cu gheara, prin raspandirea fortei aplicate pe o zona mai larga.

Levierul este o unealta foarte folosita in foarte multe domenii deoarece este o unealta silentioasa si ajuta la ridicarea sau deplasarea unor obiecte grele.
Levierul are foarte multe avantaje de aceea este utilizat in multe domenii.
Un prim avantaj al levierului este faptul ca ajuta o persoana sa depuna mai putin efort pentru a ridica si a deplasa un obiect greu.

Alt avantaj pe care il ofera un levier este faptul ca poate ajuta la eliminarea cuielor din diverse materiale. Acest lucru este posibil deoarece, de obicei levierul are la un capat o despicatura cu un orificiu care prinde capul cuiului iar cu forta aplicata de catre utilizator se elibereaza cuiul.

Acest obiect nu produce zgomot. Acest avantaj ajuta foarte multi muncitori deoarece in timp ce lucreaza nu deranjeaza persoanele din jur. 
In general, sunt unele ciocane care au un cap destinat pentru scoaterea cuielor care este asemanator cu capul unui levier. Levierul este utilizat si pentru deschiderea unor obiecte dure sau greu de deschis. De exemplu daca ai un dulap care nu se mai deschide sau este incuiat si nu mai gasesti cheia, un levier este cea mai buna solutie pentru a deschide acest dulap. 

 

Levier & Ranga

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!