Fludor

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre

Fludor
 

Firele de lipit sunt sarme cu un punct de topire scazut care se pot topi impreuna cu fierul de lipit. In functie de aplicatie si de temperatura de lipit, sunt disponibile multe tipuri diferite de fire de lipit. Fiecare dintre ele vine cu propriul set de utilizari si beneficii. Cu toate acestea, exista doua tipuri principale de sarma de lipit. 

Firurile de lipit sunt, in general, de doua tipuri diferite: sarma de lipit din aliaj de plumb si sarma de lipit fara plumb. Dar, in afara de acesti doi, furnizorii reputati de paste de lipit, precum Sumitron, ofera si alte tipuri de fire de lipit. Sa aruncam o privire detaliata la fiecare dintre aceste fire. 

Sarma de lipit cu aliaj de plumb
Aceste fire sunt de obicei realizate dintr-un aliaj de plumb si staniu. Staniul este utilizat in mod obisnuit cu plumb, deoarece are o temperatura de topire mai scazuta. Are un raport de aliaj de 63/37 sau 60/40. Primul numar este cel al staniului in greutate, iar al doilea este plumb in greutate. 

In timp ce ambele fire sunt ideale pentru componente electronice, 63/37 este de natura eutectica. Aceasta inseamna ca acest fir de lipit are o tranzitie accentuata intre starile solide si cele lichide atunci cand temperatura se schimba. Aceasta proprietate este foarte utila pentru reducerea imbinarilor la rece, care se intampla de obicei atunci cand componentele se misca in timpul racirii.

Sarma de lipit din aliaj fara plumb
Firele fara plumb contin de obicei staniu, argint si cupru. In comparatie cu sarma de lipit din aliaj de plumb, firele fara plumb sunt mai scumpe, ba chiar temperatura de topire a acestora este mai mare. Aceasta inseamna ca necesita un flux de temperatura mai mare. Si in timp ce rezultatele de lipit cu sarma fara plumb sunt destul de solide, sunt foarte fragile.
Desi soldurile fara plumb au fost legate de o serie de dezavantaje in ultimul deceniu, multe dintre beneficiile lor sunt acum descoperite. De exemplu, lipitorii fara plumb au jucat un rol foarte important in reducerea dimensiunii dispozitivelor portabile.

Cu gropile stranse, acum este usor sa se produca masa de lipit. Atunci cand factorii mici de forma cu semiconductori cu densitate ridicata sunt ambalati cu ajutorul firelor fara plumb, acestea au ca rezultat mai putine probleme in comparatie cu lizarea pe baza de plumb. Un alt lucru interesant pe care aceste fire il prezinta este o distanta mai buna a plumbului si sensibilitatea la umiditate.

Intelegeti cerintele de lipit cand selectati un fir de lipit pentru a va asigura ca achizitia se potriveste eficient aplicatiei dumneavoastra. Si asigurati-va ca va bazati doar pe furnizorii de renume pentru aceste fire.

 

Sarma de Lipit

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!