Lacate

Afiseaza: 1-12 din 12 produse

 Filtre

Lacate Interior & Exterior

Un lacat este compus dintr-un mecanism de caroserie, catusa si un sistem de blocare. Catusa tipica este o bucla de metal in forma de „U” (rotunda sau patrata in sectiune transversala) care cuprinde ceea ce este asigurat de lacat (de exemplu, veriga de lant). In general, cele mai multe catuse cu lacat se leagana (tipice lacaturilor mai vechi) sau aluneca din corpul lacatului atunci cand se afla in pozitia deblocata. Modelele mai putin obisnuite includ o catusa dreapta, circulara sau flexibila (cu cablu). Unele catuse se despart si se reunesc pentru a bloca si debloca.

Exista doua tipuri de baza de mecanisme de blocare a lacatului: integrate si modulare. Mecanismele de blocare integrate cupleaza direct manechinul lacatului cu cupa. Exemple de mecanisme de blocare integrate sunt discurile rotative care se regasesc in lacaturile in stil „scandinav” in care un disc rotit de cheie intra intr-o taietura in sant pentru a-l bloca de la miscare. Lacatele cu mecanisme de blocare integrate sunt caracterizate printr-un design care nu permite demontarea lacatului. De obicei, aceste modele sunt mai vechi decat lacatele cu mecanisme modulare si necesita adesea utilizarea unei chei pentru a le bloca.

Exista mai multe tipuri diferite de incuietori si toate functioneaza intr-un mod aproximativ asemanator. Unul dintre cele mai obisnuite tipuri de incuietori este blocarea cilindrului printr-o miscare de rotatie, utilizata in lacate si incuietori pentru usi cunoscut sub numele de yale. Bazat pe un mecanism inventat in Egiptul antic, a devenit o inventie castigatoare la mijlocul secolului al 19-lea, datorita eforturilor depuse de inventator american Linus Yale, Jr . (1821-1868).

Cu incuietorile mecanice si electronice, exista inca un defect de securitate de baza: daca altcineva are cheia dvs., va poate deschide lacatul si va pot fura lucrurile. De aceea, cele mai recente forme de securitate includ incuietori biometrice (care prezinta lucruri precum cititoarele de amprente digitale sau scanerele cu iris) care ofera acces unei persoane specifice.

 

Lacate

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786577071 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!