Facalet & Sucitoare

Facalet & Sucitoare

 

Un sucitor are un corp cilindric care se invarte in jurul unui ax flancat de doua manere. Este folosit pentru a intinde aluatul, in general. Diametrul cilindrului ce apartine sucitorului variaza dar in general au 5 cm daca sunt de calitate superioara.
 
Un sucitor de buna calitate este confectionat din lemn de esenta tare, in interiorul caruia se afla un arbore de otel acoperit la ambele capete cu rulmenti cu bile etansi pentru cea mai usoara actiune de rulare.

La inceput oamenii au intins sau au amestecat aluatul cu mainile. Acesta este inca cel mai rapid mod de a realiza cateva aluaturi pentru scones, sau paine plata ca focaccia. Este, de asemenea, modul traditional de a face o placinta.

Designul standard de astazi este un cilindru simplu din lemn. Este un sucitor de uz general, si suficient de mare pentru rularea produselor de patiserie pentru tarta sau placinta de marime medie. Unul dintre avantajele acestui design este faptul ca poate fi fabricat in orice lungime de gestionat - chiar si pana la un metru lungime pentru rularea aluatului de paste.

Dupa ce ati intins aluatul pentru un cozonac sau diferite produse de patiserie, urmatoarea sarcina este sa il transferati pe placuta sau o tava. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa-l rotiti in jurul boltului de rulare si apoi sa-l desfasurati pe placa, farfurie sau tava. Nu numai ca acest lucru va permite sa ridicati si sa pozitionati aluatul peste farfurie, fara sa-l rupeti, dar, de asemenea, usureaza curatarea excesului de faina de pe fundul aluatului, ceea ce mentine aluatul usor si plin.

Sucitoarele vin confectionate in mai multe materiale - otel inoxidabil, lemn, marmura, etc. - dar cred ca lemnul este ca mai benefica si calititativa optiune. Sucitoarele de marmura impiedica topirea untului in timpul manipularii aluatului, dar tind sa nu fie la fel de bine construite si sunt foarte grele. 

Sucitoarele pot deveni atat o obsesie pentru colectionarul uneltelor de bucatarie, cat si o sursa de mare mandrie pentru bucatarul care se bucura de coacerea diferitelor aluaturi pe care le-a plamadit cu sucitorul. Sucitorul este un instrument esential de coacere si sunt frecvent afisate in bucatarie ca o opera de arta in sine.

Din cand in cand, cand lemnul sucitorului se simte aspru sau uscat, aplicati putin ulei mineral pe o carpa si frecati-l. Este foarte important sa intretineti sucitorul din lemn deoarece daca nu este intretinut corespunzator, nu o sa mai fie la fel de bun la intinsul sau plamaditul aluatului.
 
Alegerea sucitorului potrivit pentru nevoile dumneavoastra nu este atat de simpla pe cat ar putea sa para; exista diferite tipuri de sucitoare de dimensiuni si materiale diferite, fiecare avand propriile puncte pozitive dar si negative. 

Facalet & Sucitor

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!