Nivela cu Bula

Afiseaza: 1-24 din 45 produse

 Filtre

Boloboc


Cea mai importanta caracteristica la orice nivel este flaconul de sticla sau plastic. Acest flacon contine un lichid colorat care are o bula de aer care se misca orizontal sau vertical de-a lungul flaconului. 

Cel mai bun nivel care se poate cumpara este unul care contine atat flacon orizontal cat si vertical. Aceste flacoane prezinta doua marci de absolvire care sunt distantate pentru a permite pozitionarea balonului intre aceste doua gradari, care indica apoi niveluri orizontale sau verticale. 

Pentru toate nivelurile, specificatia de sensibilitate este determinata de sensibilitatea flacoanelor utilizate. Sensibilitatea este determinata de raza de curbura a flacoanelor pe care se deplaseaza bula. Chiar daca nu poate fi intotdeauna vazut, toate flacoanele la nivel sunt curbate. Principiul de functionare este acela ca bula se va deplasa in punctul cel mai inalt al razei pe masura ce gravitatia actioneaza asupra lichidului din interiorul flaconului. 

Precizia unui boloboc depinde de calitatea nivelului utilizat. Evident, un boloboc de calitate va oferi o citire mai precisa decat un model mai ieftin. 

Pentru a utiliza corect a unui nivel, acesta trebuie pozitionat in centru, pe o suprafata orizontala sau verticala ferma. Daca zona care trebuie verificata nu este egala, asezati un sprijin deasupra si nivelul deasupra sprijinului.  
Bulele ar trebui sa stea intre in mijloc.  

In cazul in care bula se afla peste sau in afara marcajelor de absolvire, ajustati nivelul la stanga sau la dreapta.  

Cand partea stanga este prea mare, bula va sta pe partea dreapta a notelor de absolvire si invers pentru partea opusa.  

Folosind acest lucru ca un ghid, puteti efectua acum ajustarile necesare pentru a crea un proiect la nivel perfect.  
Cand trebuie sa verificati nivelurile verticale, asezati marginea din spate a nivelului pe o placa, care este apoi pozitionata pe planul vertical care trebuie verificat.  

Daca bula este intre absolviri, planul este la nivel. Acolo unde bula se afla in afara gradatiilor, mutati nivelul pana cand bula este plasata central. Acest lucru va va permite sa determinati orice denivelari pe planul vertical. 

Sensibilitatea flaconului determina cat de repede se misca balonul atunci cand este ridicat un capat al nivelului. Daca flaconul este prea sensibil, nivelul poate fi dificil de utilizat. Cu toate acestea, cu cat flaconul este mai sensibil, cu atat munca ta va fi mai precisa. 

Raza flaconului determina exactitatea acesteia; o raza mai mare inseamna ca balonul se poate misca mai usor. Sensibilitatea este masurata in mm pe metru. 

Parametrul se bazeaza pe un nivel lung de 1 metru si cat de ridicat trebuie sa fie ridicat un capat al nivelului pentru ca bula sa se miste cu 2 mm. Anumite aplicatii necesita o sensibilitate mai mare, motiv pentru care exista niveluri de spirit cu diferite grade de sensibilitate a flaconului.
 

Nivele cu Bula de Aer

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!