Polizoare Unghiulare – Tot Ce Ai Nevoie Sa Stii

Polizoare Unghiulare – Tot Ce Ai Nevoie Sa Stii

Nu există gospodărie care să se respecte și să nu fie nevoie de unelte pentru a repara, redimensiona sau ajusta diverse treburi. Dacă e să vorbim și mai punctual, dacă ești un cunoscător și ai un atelier, sigur ai nevoie de un polizor unghiular pentru a șlefui, prelucra diverse materiale prin controlare manuală, electrică sau pneumatică. Ai nevoie de precizie și eficientă când vine vorba să finalizezi niște proiecte, și nu îți permiți să pierzi timpul cu “jucării” care doar promit.
 

Pentru cei ca tine, ce-și doresc să lucreze și mai eficient, am pregătit un articol întreg cu și despre polizorul unghiular. (link cu produsul polizor unghiular).
Pentru început, promitem că nu facem oră de istorie pe timpul tău, însă dorim să menționăm doar câteva idei despre polizorul unghiular ce a fost creat în urma unei colaborări istorice, am spune noi, între firmele Ackermann + Schmitt și producătorul de mijloace abrazive Klingspor. Ne înclinăm în fața lor și le mulțumim, astăzi putem să ne folosim liniștiți de el, fără să fie nevoie să apelăm la metode rudimentare. Aceștia, cu multă grijă au dezvoltat și primul disc de tăiere legat cu rășină sintetică pentru mașini de mare turație, iar într-un final produsul ieșit a fost comercializat de către  Kronenflex. Știm, o mică istorioară nu strică niciodată. La urma urmei, acum deții o nouă informație pe care poți să o împărtășești cu familia și prietenii într-o după amiază liniștită.

 

Polizoarele unghiulare astăzi se găsesc pretutindeni, îl ai și la noi în site aici, loc în care găsești scule pentru toate domeniile de activitate. Și, de asemenea tot la noi în site găsești și discuri de diferite diametre, de la 100, 115, 125, 150, 180, până la 230 mm., cu viteză periferică a discurilor de tăiere de max. 80 m/s.

Permite-ne să îți facem o mică recomandare și să ai în vedere că de obicei discurile de tăiere legate cu rășină și discurile de tăiere diamantate trebuie să atingă performanțele lor cele mai bune la turația maximă, așadar, optează pentru polizoarele unghiulare de înaltă performanță (1200 W) sau mai mult. Muncă ta va fi cu mult mai ușoară.

În ceea ce privește folosirea discurilor la alte unelte, este indicat și permis utilizarea discurilor la turații mici, totul din motive de siguranță.
 

Despre principiul de funcționare general al unui polizor unghiular:

Probabil ești în cunoștință de cauză și știi că majoritatea polizoarelor unghiulare folosesc același principiu de funcționare, acestea dispun de un motor puternic care pune în mișcare un disc tăietor sau abraziv și  în funcție de specificul aparatului, acestea pot folosi motoare electrice, cu combustie internă sau cu aer comprimat .

Atunci când vine vorba de design, polizoarele unghiulare urmăresc aceeași idee de bază, acestea dispun o carcasă  lungă în care se află motorul, unul sau două mânere pentru prinderea ferma și un disc orientat la 90 de grade. Desigur, el poate suferi modificări în de la producător la producător, în funcție de  poziționarea motorului.

Uite, la noi în site ai peste 40 de modele de polizoare unghiulare, cu sau fără acumulatoare de rezervă, simple, cu design modern, cu și fără susținere, în multe variații de culori dar și promoții care, dacă ești atent poți primi un al doilea produs la un preț surprinzător de bun. Uite aici o promoție care s-ar putea să îți surâdă.

Noi îți garantăm calitatea indiferent de marcă. Avem grijă ca producătorii care ne furnizează scule să fie din cei mai buni.

Extindem puțin aria, și dorim să îți prezentăm mai multe tipuri de polizoare pe care le găsești și în site-ul nostru.
 

Tipuri de Polizoare Unghiulare

Flex sau polizor unghiular, numeste-l cum dorești, are multe funcții, care, din experiența noastră ele sunt folosite cel mai des pentru tăiere, debitare, șlefuire, periere, finisare sau polizare. Suntem convinși că odată ajuns în casă ta, îi găsești o utilitate care să i se potrivească mănușă.
În piață se găsesc mai multe tipuri de polizoare, printre care și:

  • Polizor drept, folosit în mod special pentru metale, pentru șlefuire, polizare, curățare și lustruire.
  • Polizorul de banc ce se folosește în special la șlefuire și lustruire, ascuțit cuțite sau alte obiecte.
  • Polizorul unghiular, pe lângă cele menționate mai sus, el poate fi folosit și la tăierea și șlefuirea pietrei, metalului și a altor materiale dure.
 

Caracteristicile unui polizor unghiular

E indicat să cunoști din ce e compus, așadar fii atent la următoarele:

Tipul de alimentare:

Există polizoare alimentate electric, respectiv polizoare alimentate cu ajutorul unui acumulator. Și pentru că noi vorbim doar din experiențele și cunoștințele pe care le deținem, îți spunem că un polizor unghiular electric este mai fiabil decât cel cu acumulator deoarece un polizor cu alimentare la rețea va fi întotdeauna mai puternic. Aici ai un polizor electric cu alimentare la rețea.
 

Desigur, la nivel de mobilitate, un polizor unghiular cu acumulatori îți va permite să te miști în voie oriunde chiar și în zonele de lucru înguste și în spațiile de care nu dispui de curent electric. Aici ai un polizor unghiular performant cu două acumulatoare.

Discul

  • Dimensiunile discului sunt stabilite în general în funcție de nevoile pentru care polizorul este cumpărat. Așadar, atunci când trebuie să alegi ce tip de flex îți dorești, nu e nevoie să fii atent și la acest detaliu, deoarece discul este detașabil și poate fi schimbat oricând în funcție de nevoi.
  • Discul poate fi abraziv, cu diamant pentru tăiat, de lustruire sau cu perii de sârmă.
  • Dimensiunile discului: în cele mai multe cazuri ele sunt standard – 115mm, 125mm, 180 mm și 230 mm. Așadar, să ai în vedere alegerea unui flex, care să permită atașarea dimensiunilor menționate puțin mai sus.

Uite aici un link, ce te duce direct la gamă de discuri special create pentru polizoare unghiulare
 

Concret, discurile au funcțiile următoare:

  • Discul de dimensiune mică, 115 mm – este potrivit pentru șlefuirea și tăierea de obiecte subțiri, cum ar fi gresie și faianță, dar și țevi cu un diametru maxim de 30-35 mm.
  • Discul cu diametrul de 125 mm – are aceleași trebuințe, însă doar suprafața de lucru trebuie să fie ceva mai întinsă.
  • Discul mari de 180 mm, sau de 230 mm. – de obicei sunt utilizate alături de un polizor profesional, acesta va permite să faci toate operațiunile menționate mai sus, plus multe altele mai complexe, ce necesită o muncă mai complexă. Fie că vei tăia metal dur, dale, piatră, lemn masiv, acesta face față cu brio. Nu îți recomandăm să ascuți obiecte cu acest tip de disc, riscurile sunt mult prea mari și e indicat să fii foarte atent.
 

Discurile pentru polizoarele unghiulare se împart în 4 categorii: Tăiere, abrazive, pentru șlefuit, periat.

  1. Discul tăietor – utilizat pentru operațiunile de tăiere, fiind fabricat din oțel, cu fante diamantate pe marginea exterioară, acestea din urmă pot fi simple, crestate sau dințate. Utilitate: diverse materiale precum-plăci ceramice, asfalt, beton, piatră, sârmă, țevi, etc.. Dimensiunea acestuia se alege în funcție de tipul activității desfășurate.
  2. Discul abraziv – utilizat pentru operațiunile de debitare și de debravurare a unor materiale că fontă, aluminiul sau oțelul. Utilizează acest tip de disc în cazul secționării de țevi, bare, sau diferite materiale de construcție.
  3. Discul de șlefuire – utilizat pentru operațiunile de finisare a unor lucrări minuțioase cum ar fi muchiile perfecte și suprafețele omogene, cu un luciu strălucitor.
  4. Discul pentru periat – utilizat în curățarea ruginei, vopselei cimentului de pe suprafețele întărite după renovarea unei locuințe. Fii atent că discul să aibe o mărime corectă și o viteză de funcționare compatibilă cu polizorul unghiular.
 

Turația

Rotațiile pe minut (RPM) pot varia de la 5 000 la 12 000. Ce influențează performanța polizorului este dimensiunea discului.  Un exemplu pentru cei ce își doresc un polizor cu care să-și facă micile treburi în jurul gospodăriei, polizorul cu disc de mărime mică și medie, și cu o turație de 5 000 RPM, s-ar plia perfect.
Pentru polizorul unghiular cu un diametru al discului de 230 mm, viteza de rotație nu trebuie să depășească niciodată mai mult de 10 000 RPM.

Dacă duci totul la rang de artă, poți folosi modele cu turație mai mare ce oferă 11 000 RPM sau chiar 12 000 RPM.  Și încă un detaliu, toate polizoarele trebuie să dispună și de funcția de reglare a vitezei, așadar munca ta se poate desfășura le ce intensitate ai nevoie.

Motorul

Desigur, știi deja că puterea la polizoarele unghiulare este exprimată în watti (W), și în funcție de frecvența cu care vei folosi polizorul vei alege o valoare cuprinsă între 500 W și 3000 W.

De reținut, polizoarele unghiulare cu o putere mai mică  sunt specifice modelelor mai mici, în timp ce modelele mai puternice se încadrează la categoria de polizoare unghiulare profesionale. Uite aici un polizor unghiular profesional, este dotat cu posibilitatea de a-l conecta wireless la un aspirator compatibil. În timp ce funcția AFT (Active Feedback sensing Technology) protejează utilizatorul în eventualitatea în care mașina pierde viteza de rotație. De asemenea, deține și funcția antirestart pentru protecție împotriva accidentelor. Plus multe alte funcții care îți fac muncă mai sigură, ușoară, ducând-o la un nivel superior.

Rămânem la motorul unui polizor unghiular și menționăm că pentru polizat și pentru tăiat obiecte metalice mici, se folosește un polizor de 500 – 1000 W, în timp ce pentru tăierea materialelor groase, se utilizează polizoare de 2000 – 3000 W.

Tot aici, în ceea ce privește rotația, îți recomandăm să alegi un flex ce îți permite posibilitatea de a seta rotația necesară în funcție de nevoile pe care le satisface.  un alt factor care influențează rotația, este mărimea discului folosit, îți recomandăm ca cele de 230 mm să nu le folosești la viteze mai mari de 10.000 rotații pe minut. te anunțăm că, în mod normal un flex bun va avea o viteză de rotație de 11 -12.000 rpm, ceea ce e suficient pentru un număr mare de utilizări.

Dacă tot ce îți dorești acum e să îți găsești un polizor unghiular care să îți satisfacă micile nevoi din gospodărie, un model cu acumulator cu o putere cuprinsă între 500-800 W este alegerea potrivită pentru tine. Dacă lucrurile sunt și mai serioase, și ești un adevărat profesionist, și muncă ta necesită o acuratețe aparte, alege un polizor care pornește de la 2000 W. Dacă ești între cele două categorii, poți să achiziționezi un polizor unghiular ce are o putere cuprinsă între 1000 W și 1500 W.
 

Ultima, dar nu și cea mai puțin importantă, siguranță muncii.

Acest capitol ar necesita un articol separat, atât de important este. Dar astăzi o să ne rezumăm la câteva detalii pe care insistăm să ții cont.

  1. Ține cont de instrucțiunile cu care vine la pachet acest produs, iar pentru început, testează polizorul pe suprafețe nu foarte rezistente, până te obișnuiești cu el.
  2. Atunci când tăi cu polizorul unghiular e necesar să păstrezi linia de tăiere dreaptă pentru a evita blocarea pânzei în material, astfel eviți accidentarea.
  3. Indiferent de tipul de afară, fie că e frig sau cald, dar și de tipul de material pe care îl tăi, șlefuiești, lustruiești, etc., îți recomandăm să folosești echipamentului de protecție format din salopetă, ochelari, mănuși și cască de protecție.
  4. Fii atent la apărătoarea de protecție a discului care trebuie să fie bine montată pe flex.

Flexul unghiular este, pe langa cel mai utilizat și eficient în orice gospodărie, este din nefericire și cel mai periculos din sfera uneltelor de bricolaj, cauzând cele mai grave tipuri de accidente. Uite aici ce măsuri de siguranță deține orice polizor unghiular de la Casa Idea.
 

Acestea sunt:

  • Mâner ergonomic – ce permite prinderea mai ușoară a unghiului de lucru,suprafața mânerului fiind foarte aderență, astfel încât, să nu scapi aparatul când este pornit.
  • Apărători – obligatoriu să fie dotat cu o apărătoare de protecție a discului, în general flexurile cele mai bune vin însoțite de apărători speciale pentru fiecare tip de material: metal, lemn, beton etc.
  • Accesorii pentru protecție – achiziționează ochelari de protecție, salopetă și mănuși.
  • Îți recomandăm să faci verificări ale polizorului în mod regulat a pionilor și ungerea lor cu vaselină de cel puțin două ori pe an.

Noi până aici am dorit să ajungem, îți mulțumim că ai parcurs acest articol și te așteptăm la noi în site (ilnk activ pe brand www.casaidea.ro/ )să vezi modelele de polizoare unghiulare.

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!