10 Scule Esenţiale Pentru Orice Meşter

10 Scule Esenţiale Pentru Orice Meşter

Fiecare meşter ştie că nu există nicio limită la numărul de instrumente de care poate avea nevoie în activitatea lui. Cu toate acestea, există scule esenţiale pentru orice meşter.
 

Geanta sau cutia de scule

Nimic nu arată mai profesional şi nu creează o imagine mai de încredere, decât un meşter care are propria geanta sau cutie de scule. Aceasta oferă posibilitatea de a păstra la îndemână toate instrumentele preferate, acestea fiind şi cele mai utilizate. Pe lângă faptul că oferă posibilitatea de a le organiza şi depozita cât se poate de convenabil, cutia sau geanta de scule are avantajul că se poate transporta cu uşurinţă oriunde este necesar. In plus, aceastea sunt ideale pentru setul de chei de care are nevoie orice meşter.

Cutia de scule poate fi de mai multe tipuri – din plastic, din aluminiu, din fier, şi poate avea forme variate – geantă de umăr, geantă de mână, sau troller.
 

Fierăstrău circular cu acumulator

Dacă meşterul are de executat câteva lucrări de tâmplărie, cu siguranţă îşi va dori flexibilitatea pe care o poate oferi un fierăstrău circular cu acumulator. Pentru costuri minime, specialiştii recomanda alegerea fierăstrăului şi a burghiului (următorul din listă) realizate de acelaşi producător. Acest lucru va permite utilizarea aceluiasi acumulator si incărcător pentru ambele scule.

Un fierăstrău circular fara fir va fi util în nenumărate cazuri, oferind posibilitatea de a tăia rapid diverse materiale, de la lemn, până la ţevi de pvc. Este uşor de utilizat, confortabil şi te scapă de grija alimentării de la priză, ceea ce poate fi uneori dificil.
 

Masina de gaurit cu acumulator

Masina de gaurit fără fir este unul dintre cele mai versatile instrumente pe care le poate deţine un meşter. Aceasta poate deveni o şurubelniţă rapidă, se poate utiliza pentru a realiza găuri şi poate fi folosita pentru diverse activităţi – instalare ghips – carton, realizare obiecte de bricolaj din lemn, etc.

Pentru masina de gaurit cu acumulator se pot achiziţiona unele ataşamente care amestecă vopseaua, betonul sau chitul, precum şi altele care nisipeaza sau fărâmiţează. Pentru cei pasionaţi de grădinărit, o masina de gaurit dotata cu un cap special pentru pământ poate fi ideala pentru a face gropile de plantare.
 

Tester electric

Dacă ai clienţi care îţi spun că au o priză care nu funcţionează, vei avea nevoie de un tester electric pentru a realiza verificările necesare. Acesta este mic şi accesibil ca preţ, fiind genul de sculă care te va face să pari un adevărat profesionist şi îţi va uşura foarte mult munca.
 

Ciocan

Alege un ciocan cu gheare pentru a-l putea utiliza atât pentru construcţii, cât şi pentru demontări. Acesta este o sculă universală şi nu poate lipsi din geanta unui meşter şi din nicio casă. Ciocanul cu mâner de lemnul este varianta tradiţională, chiar dacă nu este şi cea mai durabilă.
 

Nivela cu bule sau bolobocul

O nivela cu bule ar trebui să aibă patru opţiuni pentru verificarea nivelului. Aceasta se poate utiliza în modul tradiţional, sau se poate folosi la nivel profesional pentru mai multă precizie de verificare a nivelului. Dacă vrei ceva modern, cauta o nivela cu laser. Totodată, poţi folosi şi o aplicaţie smartphone.

Nivela te poate ajuta să stabileşti dacă suprafaţa realizată este perfect dreaptă. Această verificare fiind absolut necesară pentru finisaje de calitate care să asigure îmbinări perfecte.
 

Şurubelniţa

Nu există meşter care să nu aibă la îndemână, în orice moment, câteva şurubelniţe. Vei avea nevoie de cele cu cap plat sau în cruce, de dimeniuni, mici, medii sau mari. Mânerul ar trebui să fie realizat din material rezistent, care să confere durabilitate şurubelniţei, dar şi o priză fermă. Totodată, pentru lucrări asupra instalaţiei electrice, câteva şurubelniţe cu mâner izolat vor fi de folos. De asemenea, o şurubelniţă cu care să poţi verifica tensiunea, cu led, îţi va fi necesară. 
 

Ruleta

Nu vor fi multe activităţi specifice unui meşter care să nu necesite măsurare. Foloseşte o ruletă pentru a uşura procesul. Aceasta este uşor de utilizat, mică şi nu ar putea lipsi din geantă de scule a niciunui meşter. Dacă vrei ceva modern pentru măsurarea lungimilor, poţi căuta un măsurător cu laser.
 

Cuţit utilitar

Orice meşter ar trebui să aibă în buzunar un cuţit utilitar bun. Acesta este de obicei primul instrument utilizat, indiferent dacă se va folosi pentru a marca, a tăia, a trasa sau a decupa. Cuţitul utilitar este un fel de a treia mână a unui meşter. Pentru eficienţă, asigură-te că ai mereu la îndemână o sursă de lame suplimentare de schimb.
 

Cleşte dezizolator

Dacă urmează să realizezi o lucrare electrică, un cleşte dezizolator va fi absolut necesar. Se poate utiliza şi cuţitul utilitar pentru această operaţie, dar cleştele dezizolator este mai rapid şi mai eficient, permiţându-ţi să termini munca într-un timp mai scurt. Totodată, oferă o siguranţă mai mare în utilizare.

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!