Aerograf

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre
-43%

Pistol & Compresor Aerograf


Clasificarea aerografelor

1. Dupa modul in care se alimenteaza:

- Aerografe cu alimentare prin gravitatie
- Aerografe cu alimentare prin aspiratie

Un aerograf cu alimentare prin gravitatie va avea cupa situata deasupra corpului, astfel incat culoarea sa patrunda liber in aerograf datorita greutatii sale.

Aerografele cu alimentare prin aspiratie au rezervorul situat sub corpul aerografului sau lateral, astfel incat culoarea este antrenata prin forta de aspiratie generata atunci cand aerul trece prin corpul aerografului. 

Aerografele cu alimentare prin gravitatie au un timp de raspuns mai scurt din momentul in care se actioneaza tragaciul si pana ce culoarea incepe sa fie pulverizata, datorita distantei mai scurte intre cupa si varf. Aceste aerografe sunt folosite pentru pictura cu detalii fine, machete sau retusuri de mici dimensiuni.

Aerografele cu alimentare prin aspiratie prezinta avantajul de a putea schimba rapid culoarea. Rezervorul se poate inlocui cu unul mai mare pentru pictura pe suprafete mari. De obicei aceste aerografe sunt folosit pentru pictura pe suprafete mari, pictura pe textile, pictura pe corp, etc.
Singurele aerografe care pot pulveriza in sus sunt cele cu alimentare laterala.

2. Dupa felul in care se realizeaza amestecul dintre aer si culoare:

- Aerografe cu amestec intern
- Aerografe cu amestec extern

La aerografele cu alimentare interna amestecul se realizeaza in corpul aerografului. Datorita acestui sistem aceste aerografe pulverizeaza foarte fin si sunt capabile sa realizeze linii subtiri (pana la 0,3 mm). Aceste aerografe au nevoie de culori foarte fluide. Cu cat diametrul duzei scade, cu atat vopseaua trebuie sa fie mai fluida.

Aerografele cu amestec extern functioneaza pe un principiu mai simplu, amestecul realizandu-se in fata duzei aerografului. Aceste aerografe se preteaza pentru vopsele cu vascozitate mai mare. Sunt folosite la vopsirea diverselor obiecte sau pentru fundaluri.

3. Dupa modul de actionare al tragaciului:

- Aerografe cu simpla actiune
- Aerografe cu dubla actiune 

La aerografele cu simpla actiune aerul si culoarea sunt pulveirzate in acelasi timp in momentul apasarii tragaciului.

In cazul aerografelor cu dubla actiune, la apasarea tragaciului aerograful incepe sa sufle aer. Tinand tragaciul apasat, prin tragerea sa inspre inapoi, aerograful incepe sa elibereze treptat culoare. Acest sistem permite realizarea unor umbre foarte fine sau trasarea liniilor foarte subtiri.


 

Pistoale & Compresoare Tip Aerograf

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!