Masini de Indoit Tevi

Afiseaza: 1-8 din 8 produse

 Filtre

Masini de Indoit Tevi

 

Dispozitivele de indoit tevi si conducte sunt utilizate pentru a indoi tuburile si conductele astfel incat a produce piese finite. Tevile sunt conducte tubulare structurale, care sunt utilizate ca linii de curgere pentru fluide si gaze in aplicatii pneumatice, hidraulice, medicale si de proces. Tevile sunt masurate in functie de diametrul exterior si sunt de obicei mai mici si mai putin rigide decat conductele. Conductele sunt utilizate in sistemele de transport pentru lichide. In general, au un diametru mai mare si sunt masurate de diametrul interior, indiferent de grosimea peretelui. Echipamentele de indoire si fabricare a conductelor si tuburilor sunt utilizate pentru a efectua operatiuni precum indoirea, inclinarea, etc.

Exista multe tipuri diferite de dispozitive de indoit tevi si conducte. Masinile de indoit controlate cu numere computerizate (CNC) produc indoituri cu raza stransa, coturi cu raza mare si coturi eliptice - toate pe aceeasi parte. Sunt masini sofisticate care garanteaza un nivel ridicat de productivitate si reproductibilitate. Indoitoarele CNC sunt utilizate pentru crearea de piese tubulare complexe, deoarece pot manipula tubul automat si pozitiona cu precizie. Acestea sunt formate din trei axe conduse de un servomotor, care pozitioneaza automat distanta dintre coturi si planul sau. Curburile CNC nu includ caracteristici hidraulice sau pneumatice, ceea ce duce la o repetabilitate si functionare mai mare. Aceste utilaje sunt utile in mai multe industrii, inclusiv automobile, HVAC, constructii de nave si cai ferate. Exista trei tipuri de masini de indoire a axelor CNC:

Procesul de indoire a tevilor presupune utilizarea fortei mecanice pentru a impinge teava materialului sau tubul pe o matrita, fortand teava sau tubul sa se conformeze formei matritei. Adesea, tubul de stoc este tinut ferm pe loc, in timp ce capatul este rotit si rulat in jurul matritei. Alte forme de prelucrare, inclusiv impingerea materialului prin role care il îndoaie intr-o curba simpla. Pentru unele prelucrari de indoire a tubului, este plasat un dorn in interiorul tubului pentru a preveni prabusirea. Tubul este tinut in tensiune de o matrita de stergator pentru a preveni ruperea in timpul stresului.

O mare parte din dispozitive sunt realizate din otel intarit sau otel pentru scule. Cu toate acestea, atunci cand exista o problema de zgariere sau spalare a piesei, se foloseste un material mai moale, cum ar fi aluminiul sau bronzul. De exemplu, blocul de prindere, blocul rotativ de forma si matrita sub presiune sunt adesea formate din otel intarit, deoarece tubul nu se misca pe langa aceste parti ale masinii. Matrita sub presiune si matrita de stergere sunt formate din aluminiu sau bronz pentru a mentine forma si suprafata piesei de prelucrare pe masura ce aluneca.


 

Masina de Indoit Fier & Teava

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!