Fierbatoare Apa & Cani Electrice

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Selectia ta:

Rating: Peste 3 stele × Utilizare: Rezidential × Culoare:: Alb × Functii:: Loc de stocare cablu ×

Fierbator Apa & Cana Electrica

Acestea reprezinta o gama de produse care sunt destinate pentru fierberea apei intr-un mod eficient astfel incat sa economisesti timp.

Umpleti-l cu apa, conectati-l, porniti-l si in cateva minute aveti apa calda gata pentru baut sau gatit. Cum functioneaza exact un fierbator? De ce dureaza atat de mult timp sa fiarba? Si de unde stie cand sa se opreasca? Sa aruncam o privire mai atenta!

Fierbatoarele sunt printre cele mai simple dintre electrocasnice. Ridicati capacul si priviti in interior si veti vedea, in partea de jos a recipientului cu apa, o bobina de metal gros numita element de incalzire. Cand conectati fierbatorul la o priza electrica, un curent electric mare curge in elementul de incalzire. 

Rezistenta elementului transforma energia electrica in caldura. Cu alte cuvinte, elementul devine fierbinte. Deoarece este in contact direct cu apa rece, caldura trece in apa prin conducere si o incalzeste rapid si ea.

Puteti fierbe apa in tot felul de moduri - chiar si intr-o tigaie simpla pe un foc deschis sau soba - desi un fierbator inchis este de obicei mult mai rapid: opreste pierderile de caldura, permite presiunii sa creasca mai repede (nu uitati ca apa fierbe cand este saturata presiunea de vapori este egala cu presiunea atmosferica) si ajuta apa sa fiarba mai repede. Dar te-ai intrebat vreodata cat dureaza ca apa sa fiarba? Lucrul uimitor este ca fierbatorul tau fierbe apa foarte rapid! De ce?

 O lege de baza a fizicii numita conservarea energiei ne spune ca, daca trebuie sa fierbeti un litru de apa, pornind de la aceeasi temperatura, va trebui sa adaugati mereu aceeasi cantitate de energie. 

Indiferent daca folositi un foc de tabara sau un ceainic, un cuptor cu microunde sau un dispozitiv de agitare uimitor, cantitatea de energie pe care trebuie sa o introduceti pentru a fierbe apa este exact aceeasi.

Primele fierbatoare electrice aveau un pericol incorporat: era relativ usor sa le pornesti, sa te duci si sa fierbi apa, apoi sa uiti de ea. Daca ai avut noroc, cand te-ai intors cateva minute mai tarziu, ti-ai gasi bucataria plina de nori de aburi. Daca ai avut ghinion, fierbatorul tau ar putea sa arda.

Din fericire, toate fierbatoarele moderne se opresc automat folosind termostatele (dispozitive mecanice, electrice sau electronice care raspund la schimbarile de temperatura). Multe se bazeaza pe proiectele dezvoltate de inventatorul englez John C. Taylorl.

 

Fierbator Electric & Cana Fierbator

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!