Nu exista niciun contraargument care sa conteste faptul ca daca alimentatia unui om contine multe fructe si legume, acest lucru ii poate spori sanatatea. Cu toate acestea, este deseori dezbatut subiectul consumului fructelor si legumelor consumate cel mai bine cu sau fara piele.
Cojile sunt deseori aruncate datorita preferintei sau obisnuintei fiecarei persoane sau in incercarea de a reduce expunerea la pesticide. Anumite coji de fructe sau legume pot fi greu de consumat sau pur si simplu sunt necomestibile. De exemplu, cojile de avocado si pepene sunt considerate necomestibile, indiferent daca sunt consumate fierte sau crude.
Alte coji de fructe si legume, cum ar fi cele de ananas, pepeni, banane, ceapa si telina, pot avea o textura dura, fiind dificile de mestecat si digerat. Aceste coji sunt, in general, cel mai bine indepartate si nu sunt consumate.
In plus, in timp ce unele coji de legume sunt considerate comestibile, acestea nu trebuie consumate crude. Exemple sunt cojile de dovlecei si cojile de dovleac, care se consuma cel mai bine dupa gatirea acestora, pentru a permite cojilor sa devina moi.
Mai mult, fructele citrice au, de asemenea, piei dure si amare, care pot fi greu de consumat in stare cruda. Acestea sunt, in general, cel mai bine consumate sub forma de zest sau gatite.
Unele coji de fructe si legume, desi sunt complet comestibile, pot avea un gust amar sau pot fi acoperite cu un strat de ceara sau murdarie care pot fi deosebit de greu de curatat.
Daca ideea de a manca aceste fructe si legume cu piele va face sa nu vreti sa le consumati absolut deloc, decojirea acestora poate fi cea mai buna optiune pentru dumneavoastra.
Pesticidele sunt utilizate in mod regulat pentru a reduce daunele recoltelor si pentru a creste randamentul productiei. Contrar credintei populare, pesticidele pot fi gasite atat pe fructe si legume cultivate organic, cat si conventional. Desi unele pesticide pot patrunde in pulpa fructelor si legumelor, majoritatea raman in partea exterioara, pe coaja fructului sau legumei.
Spalarea acestora este o modalitate buna de a scapa de reziduurile de pesticide care sunt fixate usor de suprafata cojii. Cu toate acestea, decojirea fructelor si legumelor este cel mai bun mod de a elimina pesticidele care s-au scufundat in pielea fructelor si a legumelor.
De exemplu, o recenzie recenta ne spune ca peste 40% din reziduurile de pesticide gasite pe fructe au fost îndepărtate prin spalare cu apa, in timp ce pana la de doua ori mai mult au fost indepartate prin decojirea acestora.
Mai mult decat atat, nivelul pesticidelor depaseste, uneori, limitele superioare permise si chiar si atunci cand se intampla, cercetarile arata ca acest lucru duce foarte rar la daune umane, insa este foarte bine sa evitati, totusi, consumarea acestora.
Feliator & Curatator Legume
Ultimele produse vizualizate
Newsletter
Nu rata ofertele si promotiile noastre
Social
Urmareste-ne in social media
Suport clienti
Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !