Utilizarea unui densimetru pentru antigelul auto pentru a verifica nivelul lichidului de racire al vehiculului dumneavoastra este o sarcina relativ simpla. Anumite densimetre pentru antigelul auto functioneaza numai pe antigel pe baza de etilen glicol, care este de culoare verde. Luati in considerare achizitionarea unui refractometru pentru testarea antigelului de propilen glicol, care poate avea culoarea rosie sau roz, deoarece acest tip de masuri de testare vor produce un rezultat mai precis. Anumite vehicule fac uz de culori diferite pentru a distinge tipurile lor de antigel. Daca nu sunteti sigur de ce tip de lichid de racire utilizeaza vehiculul dumneavoastra, consultati manualul proprietarului.
Bun, acum va vom prezenta pasii sau etapele pe care trebuie sa le parcurgeti pentru a testa antigelul vehiculului dumneavoastra, utilizand densimetrul pentru antigelul auto.
Pasul 1: Permiteti motorului vehiculului dumneavoastra sa se raceasca suficient. Lichidul de racire din vehiculul dumneavoastra trebuie sa fie in jurul valorii de temperatura a camerei pentru a evita orice fel de problema si pentru ca densimetrul sa va testeze corect antigelul din motor.
Pasul 2: Deschideti capota vehiculului si localizati capacul de umplere a radiatorului. Cititi manualul de utilizare al vehiculului dumneavoastra daca nu sunteti sigur de locatia acestuia. Atingeti capacul cu mana pentru a verifica daca este rece. Daca capacul radiatorului este fierbinte, asteptati ca motorul sa se raceasca in continuare, inainte de a-l scoate.
Pasul 3: Acoperiti capacul radiatorului cu o carpa din bumbac si impingeti usor in jos, in timp ce desurubati capacul in sensul acelor de ceasornic. Ridicati capacul de pe gatul de umplere al radiatorului si puneti-l pe lateral. Rulati degetul pe gatul de umplutura din interiorul radiatorului, pentru a verifica daca exista reziduuri metalice sau resturi decolorate.
Pasul 4: Ar trebui ca radiatorul sa fie spalat si reumplut cu lichid de racire nou daca lichidul de racire este decolorat sau contaminat cu resturi. Daca lichidul de racire nu este contaminat, coborati capatul furtunului densimetrului pentru antigelul auto in gatul de umplere a radiatorului. Strangeti vezica de cauciuc situata in partea superioara a densimetrului si eliberati-l incet, pentru a atrage lichidul de racire in tester.
Pasul 5: Asigurati-va ca densimetrul este complet umplut cu lichid de racire si observati unde indica acesta punctul de racire. Daca citirea arata un punct de racire mai mare, trebuie sa va curatati sistemul de racire si sa-l reumpleti cu lichid de racire.
Pasul 6: Verificati cealalta parte a densimetrului pentru citirea punctului de fierbere. Acesta ar trebui sa arate un punct de fierbere de cel putin 130 grade Celsius. Daca punctul de fierbere indicat este mai mic decat minimul, raciti antigelul si reumpleti.
Inlocuiti capacul radiatorului, asezandu-l pe gatul radiatorului si impingandu-l in jos, in timp ce il rasuciti in sensul acelor de ceasornic, pana cand se blocheaza in loc. Asigurati-va ca introduceti cantitatea mica de antigel din densimetru inapoi in radiator, inainte de a instala capacul.
Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !
0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro