Ciocan Fierar

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Ciocan Fierar


Un ciocan este un instrument de mana folosit pentru a lovi un alt obiect. Este format dintr-un maner la care este atasat un cap greu, de obicei din metal, cu una sau mai multe suprafete izbitoare. Exista zeci de ciocane diferite. Cel mai frecvent este un ciocan cu gheare, care este folosit pentru a conduce si trage. Alte tipuri comune includ ciocanul cu bile si baroasele.

Cele doua componente majore ale unui ciocan sunt capul si manerul. Proiectarea acestor doua componente depinde de aplicatia specifica, dar toate ciocanele au multe caracteristici comune.

Capetele de ciocan sunt confectionate din otel ridicat de carbon, tratat termic pentru rezistenta si durabilitate. Tratamentul termic ajuta la prevenire fisurilor cauzate de loviturile repetate impotriva altor obiecte metalice.

Anumite ciocane de specialitate pot avea capete confectionate din cupru, alama si alte materiale. 

Manerele pot fi realizate din lemn, otel sau dintr-un material compozit. Manerele din lemn sunt de obicei realizate din cenusa sau hicori cu granulatie dreapta. Aceste doua modele au o rezistenta in sectiune buna, durabilitate excelenta si un anumit grad de rezistenta pentru a absorbi socurile loviturilor repetate. Manerele din otel sunt mai puternice si mai dure decat lemnul, dar transmit si mai mult soc utilizatorului si sunt supuse ruginii.

Manerele compozite pot fi confectionate din fibra de sticla sau epoxidice armate cu fibre de grafit . Aceste manere ofera o combinatie de rigiditate, greutate usoara si durabilitate.

Manerele din otel si compozit au de obicei o prindere conturata din cauciuc sintetic sau alt elastomer. Manerele din lemn nu au o prindere separata. Manerele din otel si compozite pot fi, de asemenea, incorporate intr-o rasina de policarbonat cu impact mare . Adaugarea acestui material in jurul manerului creste absortia de socuri, imbunatateste rezistenta chimica si ofera protectie impotriva suprasolicitarii. 

In general, ciocanele au capete metalice si sunt folosite pentru lovirea obiectelor metalice. Ciocanul cu gheare curbate este utilizat pentru a introduce cuiele in lemn. Alte ciocane includ ciocanul de incadrare cu o gheara dreapta care poate fi condus intre scanduri cu cui pentru a le prinde.

Este adesea utilizat in constructii grele, unde formele sau suporturile temporare trebuie eliminate. Ciocanul cu bile are un capat semi-sferic si este utilizat pentru modelarea metalului. 

Ciocanele sunt clasificate in functie de greutatea capului si de lungimea manerului. Ciocanul comun cu gheare curbate are un cap de 0,2-0,6 kg si un maner de 12-13 in (30,5-33,0 cm). Un ciocan de incadrare, care conduce in mod normal unghiile mult mai mari, are un cap de 0,5-8,8 kg si un maner de 12-18 in (30,5-45,5 cm).

Procesul de fabricatie a unui ciocan variaza de la o companie la alta, in functie de capacitatea de productie a companiei si de metodele proprii.


Ciocane Fierar

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!