Cum sa Alegi o Masina Buna de Taiat Gresie si Faianta

Cum sa Alegi o Masina Buna de Taiat Gresie si Faianta

Fie ca vrei sa iti amenajezi singur propria locuinta, fie ca lucrezi in domeniul constructiilor si al amenajarilor interioare, iti vei dori sa afli cum se taie gresia usor si eficient, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

 

O buna reteta insa, cu privire la cum se taie gresia precum un profesionist, consta in utilizarea unor unelte profesionale, alaturi de care vei deveni un adevarat ”chirurg” iscusit printre placile ceramice.

In acest articol iti prezentam cateva recomandari, menite sa te ajute atunci cand vrei sa acoperi perfect o suprafata cu gresie.

 

Cum se taie gresia si faianta?

Gresia si faianta sunt usor de taiat, atunci cand esti echipat corespunzator cu o masina profesionala de taiat, alaturi de care orice operatie de taiere devine floare la ureche. Afla cum se taie gresia pornind de la folosirea uneltei potrivite!

 

Procesul de taiere al gresiei si al faiantei difera in functie de tipul de aparat pentru taiat pe care il folosesti, dupa cum urmeaza:

 

Atunci cand folosesti o masina de taiat faianta si gresie manuala, incepe prin a masura placa ceramica pe care vrei sa o tai si traseaza cu un creion lungimea de taiere. Este important sa lasi suficient spatiu pentru rosturile si pentru plinte, care vor fi apoi umplute cu chit, esential pentru etansarea placilor ceramice.

Dupa ce ai trasat linia de taiere, plaseaza placa ceramica in masina manuala si apasa cu fermitate manerul dispozitivului, iar apoi impinge in fata, urmand linia de taiere. Tot ce trebuie sa faci acum este sa apesi cu presiune pe ambele parti ale placii si aceasta se va rupe in doua bucati cu usurinta. Nu-i asa ca e usor cum se taie gresia cu o masina manuala?

 

Asemeni taierii cu un aparat de taiere gresie manual, poti incepe sa tai gresia prin masurarea si marcarea placii ceramice acolo unde vrei sa faci sectionarea. Foloseste un cleste pentru taiat, daca ai nevoie de ajutor. Dupa marcare, pozitioneaza placa ceramica in masina electrica de taiat gresie, avand grija ca linia de taiere sa fie pozitionata exact sub roata de taiere. Aplica presiune pe maner, in timp ce misti roata inainte pe gresie, urmand marcajul realizat.

In aceasta etapa, trebuie doar sa retragi manerul putin in spate si sa aplici din ce in ce mai putina presiune pe manerul aparatului de taiere, iar placa se va desprinde in doua. Foloseste un disc diamantat pentru a slefui marginile placii taiate, daca acestea sunt aspre.

 

De ce este importanta masina de taiat?

Desi pentru a taia gresia sau faianta, persoanele care lucreaza in domeniu folosesc si alte metode, precum un flex sau un ferastrau circular electric, utilizarea unei masini de taiere este, de departe, cea mai buna alegere. Cum se taie gresia mai simplu decat prin utilizarea unei astfel de unelte?

Unul dintre motivele pentru care masina de taiat gresie si faianta este importanta consta in precizia cu care iti permite sa tai placile de faianta si gresie portelanata.

 

Dispozitivul de taiat, fie ca este unul manual, fie ca este unul electric, este un must-have din trusa de unelte electrice si materiale de constructii, fiind de mare ajutor atunci cand montezi gresie si faianta in mod profesional. Data fiind dificultatea cu care se poate obtine o taietura curata in cazul utilizarii flexului si a fierastraului circular electric, cu dispozititvul de taiere poti uita de irosirea materialului, in timp ce vei realiza sectiuni precise, fie ca vrei sa obtii o taiere diagonala, fie taieri drepte sau circulare.

 

O masina de taiat gresia sau faianta iti ofera:

  • Eficienta, pentru ca tu sa obtii cele mai bune rezultate in taierea rapida si facila a gresiei si a faiantei. Intr-un timp mult mai scurt vei obtine perfectiunea pe care ti-o doresti in placarea podelei si a peretilor cu gresie si faianta.
  • Precizie inalta, prin taierea exacta, in functie de marcajul indicat, pentru a preveni irosirea de material si a putea realiza lucrari de mare finete.
  • Usurinta in utilizare, deoarece un astfel de dispozitiv este conceput special pentru a taia gresia si faianta, cu un risc minim de eroare.

 

Cum sa alegi o masina de taiat gresie si faianta buna

Desi poate parea dificila, alegerea unei masini taiat gresia sau faianta nu este deloc asa. Odata ce vei face alegerea corecta, vei vedea cat este de usor sa inveti cum sa taie gresia ca un profesionist.

Poti alege cea mai buna masina de taiat gresia si faianta pentru tine in functie de:

 

  • Pricipiul de utilizare:

 

– Masina de taiat manuala

Esti in cautarea unei dispozitiv de taiere pe care sa il folosesti ocazional sau in regim semi-profesionist? Atunci o masina de taiat manuala este un produs potrivit pentru tine, aceasta varianta fiind mai accesibila din punct de vedere al costului, dar si eficienta. Poti taia o cantitate mai mare de gresie si de faianta intr-un timp scurt, insa este necesara multa forta din partea utilizatorilor pentru a permite taierea.

Daca exercitarea unei forte mai mari pe durata taierii nu este un impediment pentru tine, vei fi incantat de rezultatele bune pe care le vei obtine cu un dispozitiv manual de taiere. Taietura pe care o permite este una curata, iar erorile de spargere a placii ceramice apar doar in cazul existentei unor defecte de fabricare.

Datorita principiului de functionare, aceasta masina este cunoscuta sub denumirea de ghilotina manuala pentru gresie si faianta.

 

– Masina de taiat electrica

Masina de taiat electrica este recomandata cu precadere firmelor de constructii si persoanelor care lucreaza in regim profesional, fiind o alegere potrivita celor care nu doresc sa foloseasca forta pentru realizarea fiecarei operatii de taiere.

Fiind un dispozitiv motorizat, taietura se realizeaza mecanizat, prin utilizarea unui disc de diamant care se roteste la viteze mari si sectioneaza placa ceramica conform marcajului indicat. Folosind acest tip de masina poti taia cu rapiditate un numar mare de placi, chiar si in cazul celor cu o grosime mai mare decat cea standard.

 

  • Tipul de ghidaj

In functie de tipul de ghidaj, exista masini de taiere gresie si faianta cu ghidaj simplu sau in unghi, cele din urma oferindu-ti posibilitatea sa tai placile de ceramica in forme cat mai speciale. Daca realizezi lucrari complexe, te poti orienta, spre exemplu, catre un model cu doua rigle de ghidaj, pentru a taia atat pe diagonala, cat si in unghi.

Daca vrei doar o taiere in linie dreapta a placilor de gresie si faianta, atunci un dispozitiv cu ghidaj simplu este suficient pentru a acoperi nevoile tale.

Importanta de luat in calcul este, de asemenea, suprafata de ghidaj, de care depinde obtinerea unor bune rezultate in sectionarea gresiei si a faiantei. Orice dispozitiv de taiere are o suprafata maxima de taiere si indicatori de ghidaj care iti explica cum sa tai gresia. Tine cont de acesti indicatori, pentru a putea face cea mai buna alegere.

 

  • Dimensiunea placilor taiate

Cu siguranta iti doresti un aparat de taiere care sa raspunda tuturor necesitarilor tale. Ca atare, este bine sa iei in calcul dimensiunea placilor de faianta si de gresie. Asigura-te ca alegi un dispozitiv care sa dispuna de o lungime de taiere potrivita dimensiunii placii.

Pe piata vei gasi placi ceramice de 30X30cm, 32.6X32.6cm sau chiar de 50X50cm. Acorda atentie acestor detalii si vei putea face cea mai buna alegere!

 

  • Materialul din care este realizat dispozitivul

Desi poate acesta nu este tocmai primul criteriu pe care il iei in considerare atunci cand vei alege o masina de taiat gresie Raider, poate cantari in luarea unei decizii inspirate.

Materialul din care este confectionata este cel care ii influenteaza greutatea. De cele mai multe ori aceste dispozitive sunt realizate din aluminiu, titan, nichel si otel. De asemenea, un alt detaliu important este materialul din care este confectionata rotita de taiere, extrem de rezistente sunt cele din titan, care se remarca printr-o durabilitate crescuta si o durata de viata indelungata.

Alege un model cu o greutate multumitoare pentru nevoile tale.

 

  • Pret

Nu in ultiumul rand, pretul este un alt criteriu ce nu poate fi neglijat. Alaturi de ghidaj, tipul de functionare sau greutate, pretul este cel care poate face diferenta in alegerea modelului potrivit.

Stabileste un buget pe care esti dispus sa il aloci unei astfel de achizitii, tinand cont, bineinteles, de destinatia utilizarii. Daca vei folosi produsul in scop profesional, atunci vei putea aloca o suma mare, pentru a achizitiona un model profesionist, alaturi de care sa realizezi lucrari complexe, de finete, dar care sa dispuna de o durata de utilizare indelungata si sa functioneze fara un mare efort din partea ta.

Pretul unui dispozitiv de taiere gresie si faianta este dat, printre altele, de lungimea de taiere. Astfel, modelele care iti permit o lungime de taiere mai mare pot avea un pret mai ridicat, in timp ce cele care asigura o lungime de taiere mica pot avea preturi mai mici.

 

Luand in calcul toate aceste informatii importante cu privire la alegerea unei bune masini de taiere, gasirea modelului potrivit este mult mai usoara. Odata ce ai descoperit produsul pe care il cauti, vei invata cum sa tai gresie si faianta rapid si eficient, fie in linie dreapta, fie si in forme complexe.

Alaturi de unealta perfecta, nimic nu iti va sta in calea obtinerii celor mai bune rezultate, fie acasa, fie in scop profesional.

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!