Cum Alegem Cea Mai Bună Trusă de Chei Tubulare

Cum Alegem Cea Mai Bună Trusă de Chei Tubulare

Designul interschimbabil al unei truse de chei tubulare îţi permite să faci faţă mai multor sarcini diferite, oferind o varietatea de dimensiuni, prize şi ataşamente. Iată tot ce ar trebui să ştii pentru a putea alege cea mai bună trusă de chei tubulare.
 

Cum funcţionează clichetele şi cheile tubulare

Mânerul, numit clichet, se fixează în capătul unei chei tubulare prin intermediul unui conector de acţiune pătrat. Celălalt capăt al cheii tubulare se poziţionează peste piesa de fixare. Clichetul este prevăzut cu un mecanism care permite mânerului să cupleze şi să strângă dispozitivul de fixare, dacă se execută o rotaţie în sensul acelor de ceasornic, dar şi să se rotească liber când este mişcat în sens invers acelor de ceasornic. Clichetul este prevăzut cu un comutator care inversează acţiunile pentru a slăbi elementele de fixare.
 

Cheile clichet si capetele tubulare

Atunci cand sunt combinate clichetele si capetele de chei tubulare, îndeplinesc aceleaşi funcţii ca şi o cheie convenţională, şi anume strâng şi fixează piesele. Cu toate acestea, există anumite acţiuni pentru care clichetul şi cheile tubulare sunt esenţiale. O combinaţie de clichet şi cheie tubulara îţi permite să roteşti o piuliţă sau un şurub fără a fi necesară repozitionarea pe piesa de fixare, aşa cum trebuie procedat cu o cheie şi nu există suficient spaţiu pentru a face o mişcare circulară completă. Acest lucru poate uşura munca.

De asemenea, având în vedere că o cheie tubulara se potriveşte complet în jurul unei piese de fixare, este mai puţin probabil să alunece, aşa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de chei.
 

Cheile cu clichet ale unei truse de chei tubulare

Pentru a putea acţiona asupra unor chei tubulare diferite, cheile cu clichet sunt diponibile în diferite dimensiuni – 1/4 inchi, 1/2 inchi sau 3/8 inchi.

Cele cu un număr mai mare de dinţi permit mânuirea instrumentului cu o mişcare de balansare mai mică, ceea ce este util dacă există puţin spaţiu pentru mişcarea mânerului.

Modelele fără angrenaje funcţionează cu un rulment cu role şi necesită mişcări mai mici decât un dispozitiv de antrenare pentru a întoarce piesele de fixare.

Totodată, multe chei clichet sunt prevăzute cu o piedica care opreste cheia tubulara să cadă sau să se lipească de fixare – un buton de eliberare rapidă dezactivează blocarea. Mai mult, şuruburile cu capetele articulate sau flexibile permit regalrea unghiului mânerului pentru a se putea lucra în zonele restrânse.
 

Cheile clichet ale unei truse de chei tubulare

Cheile cu clichet se ataşează de un capat de cheia tubulara pentru a strânge sau slăbi piuliţele şi şuruburile. De asemenea, se pot utiliza împreună cu cheile dinamometrice sau cu prelungitoare.

Capetele tubulare sunt disponibile în toate dimensiunile standard sau metrice, unele fiind codate color pentru a ajuta la diferenţierea mai rapidă între cele două tipuri. Capetele tubulare se potrivesc fie cu un clinchet de 1/4 inchi, 1/2 inchi sau 3/4 inchi. Dimensiunile mai mici se potrivesc cu elemente de fixare mai mici, în vreme ce cheile clichet mai mari au nevoie de capete tubulare de dimensiuni mari.

Cheile tubulare cu lungimea redusă sunt potrivite pentru spaţiile în care există o distanţă mică deasupra capului de fixare, în vreme ce cheile tubulare lungi pot atinge piuliţa pe un şurub mai lung, filetat. De asemenea, permite ajungerea la elementele de fixare încastrate.

Cheile tubulare flexibile (chei pentru bujii) au incorporată o articulaţie care permite utilizarea mânerului în diferite unghiuri, ceea ce este excelent pentru spaţiile strânse.
 

Cheie tubulara de trecere

Se utilizează pentru a acţiona o piuliţă pe un şurub mai lung, filetat, permiţând şurubului să se extindă prin chiea tubulara şi clichet. Funcţionează numai cu clicheturi special concepute.
 

Cheie tubulara

Strânge, slăbeşte piesele de fixare, cum ar fi şuruburile cu cap plat, Philips, hex sau cu cap în stea.
 

Cheie tubulara pentru bujie

Are un design tubular pentru a se potrivi pe corpul unei bujii. Este căptuşită cu o inserţie de cauciuc care prinde bujia şi ajută la scoaterea ei afară după ce a fost desfăcută.
 

Cheie tubulara de impact

Este conceputa pentru a lucra cu chei de impact pneumatice sau electrice.
 

Adaptor chei tubulare

Adaptorii de acţionare permit încadrarea unei chei tubulare la un mâner de clichet cu o dimensiune diferită a unităţii. Adaptorii hex se potrivesc cu o priză de acţiune pătrată la o unitatea hexagonală.
 

Intermediar cardanic

Un ataşament îmbinat care conectează o cheie tubulara la un clichet, permiţând utilizarea clichetului în unghiuri diferite faţă de piesa de fixare. Acesta oferă flexibilitate pentru a strnge / desface piesele de fixare atunci când o combinaţie de clichet / cheie tubulara standard nu are libertatea de a se mişca înainte şi înapoi.
 

Bare de extensie cheie tubulara sau clichet

Acestea se ataşează între o cheie tubulara şi un clichet şi permit lungimea de actionare cheii tubulare. Sunt disponibile pe diferite lungimi. Extensiile de blocare impiedică cheia tubulară să cadă sau să se lipească de piesa de fixare. Unele extensii au o formă de capăt de cheie tubulară care oferă opţiunea de pivotare a mânerului cu clichet cu câteva grade faţă de elementul de fixare – în acest mod se obţine un unghi de lucru mai bun.

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!