Alegerea lampilor de lucru se face in functie de caracteristici, deoarece cel mai adesea iti petreci orele de lucru in compania lor. Astfel de lampi pentru lucrul zilnic, ar trebui sa ofere confort maxim pentru ore lungi de munca.
Cum sa alegi o lampa de lucru ?
Putere. Daca decizi sa inlocuiesti lampile de lucru obisnuite cu cele cu LED si nu stii cum sa alegi puterea, iata o formula simpla care te va ajuta: imparte puterea piciorului incandescent la 8.
Tensiune. Lampile cu LED-uri functioneaza la o tensiune normala de 220 V, si pot fi, de asemenea, evaluate la 110 V.
Numarul de LED-uri din lampa. Desi LED-urile nu se aprind ca becurile incandescente obisnuite, ele sunt caracterizate prin imbatranire. Cu cat sunt mai multe LED-uri in lampa de lucru, cu atat va oferi luminozitatea necesara, si, cu atat mai mult va dura.
Designul si forma produsului. Lampile de lucru cu LED-uri pot fi realizate atat in versiunea traditionala cu un bec in orice forma (bila, para, glob, lumanare), cat si sub forma de boabe de porumb, LED-urile fiind amplasate similar cu boabele de pe stiuletele de porumb.
Materiale pentru carcasa. La fabricarea carcasei lampilor de lucru cu LED, se pot folosi urmatoarele tipuri de materiale: sticla inghetata si transparenta, aluminiu, plastic si ceramica. Atunci cand alegi intre lampile de lucru de sticla si cele din plastic, acorda preferinta primului tip, deoarece acestea au o mai mare transmisie a luminii.
Gradul de protectie a produsului. Acest indicator este indicat de literele IP urmat de un numar. IP40 este suficient pentru o incapere normala, IP50 fiind indicatorul pentru praf.
Puterea lampii de lucru
Este logic sa presupunem ca luminozitatea unei lampi de lucru cu LED-ului depinde de puterea sa. Cu cat este mai mare puterea, cu atat luminozitatea este mai mare. Exista insa limitari ale rezistentei actuale, determinate de rezistenta materialului semiconductor. In caz contrar, se poate produce o defectiune si lanterna de lucru sa nu mai poata functiona. Principalele caracteristici ale lampilor de lucru cu LED-urilor sunt: durata lunga de viata, si, in functie de producator si parametri poate fi de la 30.000 la 100.000 ore.
Pentru comparatie, durata de viata a lampilor cu incandescenta electrica este de 1000 de ore; tehnologia de economisire a energiei - pentru ca lampa de lucru sa functioneze este necesara aproximativ 10% din energia necesara pentru un bec incandescent conventional; fiabilitate si rezistenta mecanica. Daca studiezi de ce se ard becurile lampilor de lucru cu incandescenta electrica, poti vedea ca unul dintre motive este vibratia simpla. Pentru LED-uri, vibratiile nu sunt infricosatoare. De asemenea, lampile de lucru pot fi gasite intr-o varietate de culori, putand alege si directia radiatiilor luminoase. Lampile de lucru cu LED-uri sunt fabricate din materiale ecologice si nu contin mercur.
Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !
0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro