Să îți dorești să fii pregătit pentru momentele alea de “mi-ar fi trebuit scula x ca să pot termina asta” nu e greșit. Ai toate motivele să îti dorești să ai în casă o trusă de scule care să îți servească pentru orice, fie că ai de remediat prin casă ceva, la mașină, în curte sau prin garaj. E practică și parcă ești și mai liniștit că ai cu ce să lucrezi fără să improvizezi.
Pentru acele momente, astăzi noi am scris un articol care să îți prezinte mai multe variante de tipuri de scule pe care le poți avea la doar un click distanță de pe site-ul nostru.
Fie că ești un meșter sau un amator, și doar îți faci treaba pentru că “trebuie”, am considerat că o trusă de la Mannesmann poate reprezenta o variantă pentru cei ce își doresc mai multe scule de calitate la un preț super bun. Setul format din 90 piese, confectionate din oțel crom vanadiu, fapt ce le face durabile, face ca toate componentele din trusă să fie suficiente pentru toate nevoile din orice gospodarie. De asemenea, niște caracteristici care s-ar putea să te intereseze reprezintă și modul de stocare compact a sculelor, cu dimeniuni ce o fac a fi ușor de manevrat, venind la pachet și cu un sistem de închidere fiabil și sigur. Aici ai o recomandare de la noi, aruncă un ochi să vezi dacă îți satisface nevoile.
Rămânem în aceeași notă, și dacă am început cu o recomandare de la brandul Mannesmann, am zis că nu ar strica să îți oferim și alte variante de truse de scule profesionale. Trusă profesională de scule Mannesmann M29099 de aici vine cu 99 de piese, și se adresează mecanicilor sau instalatorilor, care conține exclusiv chei de tip imbus, confecționate din oțel de cea mai bună calitate.
De asemenea, în ea gasesti și clește combinat 180mm, clește de sertizat 220mm, clește autoblocant 220 mm, set șurubelnițe atelier drepte 6x38mm;6x100mm;6x200mm și în cruce 6x38mm;6x100mm + tester tensiune, chei combinate 10-11-12-13-14-15-17-19mm, set 13 chei tubulare 1/2″ :10-11-12-13-14-15-17-19-22-14-17-30-32mm, set 10 chei tubulare 1/4″ : 4-5-6-7-8-9-10-11-12-13mm, și lista poate continua până la 99 de scule calitative, ambalate într-o trusă specială, ușoară și simplu de transportat, fiind mereu în deplină ordine.
O altă variantă, adresată tot profesioniștilor, este trusa de scule Mannesmann M29077
Fiind secționată în două, fiecare secțiune este compartimentată în așa fel încât să îți fie foarte ușor să găsești tot ce ai nevoie din ea. Realizată din materiale rezistente și durabile, trusa de tip troler vine și cu un mâner ce ajută în momentul transportului. Printre componente se număra și: 1x clește pentru instalator 240mm; 8x tubulare 6,5 mm (1/4 „) pătrat, dimensiuni: 4-4,5-5-5.5-6-7-8-9 mm; 9x 10mm tubulare (3/8 „) , dimensiuni: 10/11/12-13-14-15-17-18-19 mm; un set 9 buc imbus, dimensiuni: 1,5-2-2.5-3-4-5-6-8-10 mm, 1x ciocan lăcătuș 300g, 1x șubler, 1x cheie reglabilă, 1x pilă metal dreaptă; 1x clește combinat 160mm; 1x clește cu fălci ascuțite 160 mm; și lista poate continua până la 159 de piese.
Să trecem la niște detalii mai practice. Ne-am gândit că ți-ar plăcea să știi cum să-ți alegi o trusă de scule bune în funcție de nevoie.
Așadar, un ghid ți-ar prinde bine:
- Complexitate
Urmărește-ți nevoile, vezi ce ar trebui să aibă în viziunea ta un kit de unelte și poate pleci cu premiza că tot ce îți trebuie sunt niște scule de bază (șurubelniță, patent, clește, ciocan) sau, dimpotrivă, tot felul de accesorii specializate (tester de tensiune, fierăstrău, capsator etc). Dacă trusa pe care vrei să ți-o cumperi privește doar repararea , îmbunătățirea sau verificarea unor prize, sau vrei să ajustezi intensitatea unui șurub sau să bați niște cuie, investiția ta poate fi una minima. Noi îți recomandăm să te îndrepți spre o trusă standard care include strictul necesar de ustensile. Uite asta ar putea fi o variantă. Aceasta poate reprezenta o varinata pentru tine, și, de asemenea, la noi în site-ul https://www.casaidea.ro/ , poți găsi și scule separate, pe care le poți cumpăra online.
Dacă te încadrezi în categoria profesioniștilor, care mereu își desfășoară activitatea printre reparații realizate atât în gospodărie cât și la job, e posibil să îți servească pentru multe activități. De la o țeavă cu scurgeri, la verificarea presiunii din calorifere, la lucrări ample și de detaliu, îți recomandăm să optezi pentru asta.
- Utilitatea:
La fel ca și în primul caz, nevoile îți definesc alegerile. Poți avea nevoie de o trusă auto, de tâmplărie, sau una specială pentru electrician, dar ce nu ar trebui să lipsească din ele ar fi trusa cu unelte de mână: mai multe tipuri de chei și șurubelnițe, de la chei tubulare, convenționale sau lungi, până la imbusuri, vârfuri de șurubelniță interschimbabile (late, torx) și așa mai departe. Dacă ești dulgher, vei avea nevoie de alte tipuri de unelte: ciocanul de dulgher, două dălți pentru lemn de dimensiuni diferite, fierastrau de mână, placă pentru slefuit(diamantată), rezervor cu tuș și mosor de marcaj, metru de tâmplărie și ruletă.
Dacă pe lângă cele menționate mai sus se numără și alte dispozitive mai complexe și precise, ai nevoie și de: șurubelniță electrică, fierăstrău electric, șlefuitor cu bandă, mașină de găurit, etc.
Noi îți recomandăm să ai în vedere că șurubelnițele pe care ți le achiziționezi să aibă capete magnetice, care permit recuperarea și poziționarea corecta a șuruburilor în spațiul de lucru
- Dimensiunea
După cum cu siguranță știi, există mini truse, modele convenționale și seturi cu scule voluminoase cu 70-160 de piese și accesorii. Dacă te numeri prin rândul celor care au nevoie doar de strictul necesar, o trusă de scule auto la un preț convenabil și cu instrumente calitative, e posibil să-ți fie suficiente. Uite aici o recomandare: Trusa de chei tubulare si biti Troy.
Dacă te folosești de trusă și la job, ar fi bine să ai în vedere alegerea unei truse cu volum mediu, compactă și ușor de cărat, dar echipată corespunzător cu uneltele necesare jobului tău. În ceea ce privește sculele mari, aici dacă vrei să îți achiziționezi trusa pentru că simți că ai nevoie de toate ustensilele și activitățile tale pot fi ușurate prin intermediul unor ustensile profesionale, îți recomandăm să alegi una profesională cu peste 150 de piese și accesorii.
- Materialele
Analizează materialele din care sunt confectionate. Ai în vedere ca ele să fie realizate din oțel, și să aibă mânerele izolate cu materiale anti-alunecare, oferind protecție electrică și aderență. Carcasa tusei trebuie să fie realizată din plastic solid, aluminiu, oțel sau chiar lemn. Rămânem la carcasă, și menționăm că cele din lemn sunt potrivite pentru uneltele dulgherului protejând eficient dălțile și lamele de lovirea de un înveliș metalic, care ar putea să le deterioreze. Plasticul este o alegere bună pentru trusele de tip hobby, în timp ce aluminiul și oțelul oferă cea mai mare durabilitate.
Cum să întreții trusa de scule?
Imediat după ce termini o lucrare, verifică starea acestora. Șurubelnițele care au vârful tocit sau uzat, nu te vor mai putea servi. Cele cu vârful plat pot fi șlefuite pe ambele fețe, iar la final să verifici ca muchia să fie in unghi drept. Șurubelnițele cu un cap special pot fi duse la un specialist, care ți le va repara în mod corespunzător.
Ustensilele care au articulații au nevoie de a fi unse la un anumit interval de timp, pentru a le putea manevra ușor. La foarfece poți interveni cu o ajustare și să strângi șuruburile care îi mențin articulația. Pânzele de fierăstrău se pot proteja cu vaselină și ulei. Pilele pot fi întreținute cu o perie de sârmă și curățate periodic.
Noi până aici am poposit. Sperăm că îți este util acest articol și te atseptam pe al nostru site https://www.casaidea.ro/, loc în care negreșit găsești tot ce ai nevoie. Nu uita, politica noastră internă are în vedere livrarea tuturor comenzilor în 48H de la confirmarea telefonică a comenzii și de asemenea, ai posibilitatea de a achiziționa și în rate orice produs pe care ți-l dorești. Hai pe site!