Fierastraie Circulare – Tot Ce Trebuie Sa Stii

Fierastraie Circulare – Tot Ce Trebuie Sa Stii

Fie că ești pasionat în realizarea micilor proiecte din gospodărie, ai un hobby cu privire la prelucrarea lemnului și faci bani din asta, sau pur și simplu ăsta îți e jobul și îți dorești să lucrezi cu cele mai bune scule pentru a-ți eficientiza timpul, un fierăstrău circular este una din cele mai importante unelte electrice pe care trebuie să le deții.

Dacă perioada asta ți-a oferit timp să te gândești mai mult la aspectul casei tale și ai de gând să realizezi o serie de rafturi pentru atelierul tău, sau poate masa din grădină merită un update, sau pur și simplu îți sunt solicitate la muncă o serie de lucrări ceva mai fine, astăzi dorim să îți prezentăm o serie de tipuri de fierastraie circulare, câteva caracteristici și câteva reguli de protecție cu privire la echipamentul pe care trebuie să îl deții pentru a fi în siguranță.
 

Care sunt materialele pe care le poți prelucra cu fierăstrăul circular?

Fierăstrăul circular, după cum bine știi, îți permite să lucrezi cu lemnul masiv, panouri de lemn sau derivate din acesta precum PAL sau MDF. În funcție de tipul lamelelor folosite vei putea tăia și alte materiale precum metale moi sau subțiri cum sunt foile de tablă, ceramică (faianță și gresie), profile metalice, rigips, plastic PVC, piatră, marmură, etc. Pentru a vedea care sunt fierastraiele circulare de care site-ul nostru dispune, intră aici.

Pentru toate acestea e necesar să dispui de discuri speciale pe care le poți lua din site-ul nostru din secțiunea “Discuri Fierăstrău Circular” sau și mai simplu, accesează acest link: https://www.casaidea.ro/discuri-fierastrau-circular

Cu un fierăstrău circular ai fi uimit câte lucruri poți face. Deși, la prima vedere pare a fi o simplă unealtă ce taie drept și repede, în fond poți face mult mai multe lucruri dacă știi să alternezi uneltele.
 

Cum să folosești un fierăstrău circular în mod corect pentru a obține o tăietură corectă, amplă, netedă și dreaptă:

  • înainte de a începe orice procedura, setează adâncimea de tăiere și unghiul pentru o precizie mai bună;
  • folosește-te de un creion mereu pentru a trasa liniile pe care dorești să le tai cu fierăstrăul circular;
  • mereu să menții piesa pe care dorești să o tai cu fierăstrăul circular cu fața în jos, asta pentru a obține o tăietură netedă;
  • nu uita, e important să intri în material spre tăiere abia după ce fierăstrăul a ajuns la turație maximă, avansând lent;
  • îți recomandăm să ascuți discul atunci când e nevoie.
 

 Tipuri de fierăstraie circulare:

Nici mai multe, nici mai puține de două. Așadar, deși opțiunile din site-ul nostru sunt nenumărate, ai de ales doar între două tipuri.

 

Caracteristicile fierăstraielor circulare:

Alimentarea:

Alegerile tale trebuie mereu să urmărească obiectivele setate. Dacă ai nevoie de un fierăstrău circular cu acumulator pentru a te putea deplasa mai ușor și lucra în locuri unde nu există alimentare electrică, ei bine optează pentru acest tip de fierăstrău circular. Desigur, puterea este posibil să nu fie la fel de mare precum al unui fierăstrău circular alimentat direct la priză. Dar bănuim că deja știi că asa e cu orice unealtă ce dispune și de un acumulator.

La noi, în site-ul Casaidea.ro poți găsi cu ușurință mai multe modele de fierăstraie circulare cu acumulator. Uite acesta conține două acumulatoare, un încărcător rapid pentru ele, și alimentare care îți permite să îl folosești direct la priză.

Putere

Dacă ai nevoie de un motor puternic doar pentru a tăia rapid în materialele dense și pentru a pătrunde adânc în materiale, îți recomandăm să te uiți după un fierăstrău circular de 1200 W.  Uite aici un fierăstrău circular de la noi, cu o putere a motorului de 1600W.

Turație

O viteză de circa 4000 RPM ar trebui să-ți fie suficientă pentru orice tip de lucrare ai. Această rotație pe minut nu va permite blocarea lamei în materialul pe care dorești să îl tai. Ai în vedere ca dinții lamei să taie și nu să smulgă din lemn.

Diametrul Pânzei de fierăstrău

Trebuie să știi că discul nu este singurul care influențează adâncimea la tăiere, puterea, acumulatorul sau alimentația se enumeră printre caracteristici.  Printre cele mai comercializate discuri de la această vreme se număra și discurile cu diametrul de 165mm, dar și mai mari precum 185 – 190 mm. Dacă te uiți după discuri, aici ai un link direct.

Pornirea lentă

Probabil știi, discul la pornire are o rotație mai lentă pentru a evita accidentările. Ai în vedere ca fierăstrăul tău electric să aibă setată această funcție, nimeni nu își dorește ca ceva să scape de sub control.

Adâncimea la tăiere

Sunt două funcții aici: cea de 90 de grade (drept) și cea de 45 de grade (înclinat).

Controlul adâncimii și unghiul de înclinare

Acestea sunt ajustările care îți pot ușura munca, fii atent ca cele două leviere să fie funcționale. Orice fierăstrău electric va funcționa cel mai bine atunci când se respectă cele două unghiuri de înclinare menționate mai sus.

Ghidaj limitator la tăiere

Fii atent ca printre accesoriile de care dispune fierăstrăul circular să se afle și acesta.

Vizibilitatea liniei de tăiere

Folosește-te de acest accesoriu oricât de priceput ești. Știi prea bine, atunci când începe să se adune pe suprafața de lucru rumeguș sau pilitură, vizibilitatea și precizia ta poate fi obturată. De asemenea, sunt fierăstraie circulare care vin la pachet cu o turbosuflantă sau altele care vin cu proiectarea unei linii laser roșie direct pe linia pe care trebuie să o parcurgi. Ca acesta de la Casaidea.ro – https://www.casaidea.ro/fierastrau-circular-de-masa-multifunctional-evolution-evo048-0003a-1500-w-o-210-mm.html

Frână electrică

Nici nu are rost să mai pomenim cât de eficientă este această caracteristică. Dacă obișnuiești să lucrezi mult cu fierastraiele circulare, știi cât de vitală poate fi această funcție.

Lama despărțitoare

Este o lamă metalică ce are funcția de a împiedica lama să se blocheze în material.

Ergonomie

Reprezintă posibilitatea de reglare fără alte unelte, cum ar fi: opțiunea de blocare a axului principal pentru a putea schimba ușor discul, mânerul cauciucat și un grib pentru aderență și precizie la mânuire.
 

Ultima, dar nu și cea mai puțin importantă, siguranța muncii 

Acest capitol ar necesita un articol separat, atât de important este. Dar astăzi o să ne rezumăm la câteva detalii pe care insistăm să le ții cont.

  • Ține cont de instrucțiunile cu care vine la pachet acest produs, iar pentru început, testează fierăstrăul circular pe suprafețe nu foarte rezistente, până te obișnuiești cu el.
  • Atunci când tai cu fierăstrăul circular e necesar să păstrezi linia de tăiere dreaptă pentru a evita blocarea discului în material, astfel eviți accidentarea.
  • Indiferent de tipul de afară, fie că e frig sau cald, dar și de tipul de material pe care îl tai, șlefuiești, lustruiești, etc., îți recomandăm să folosești echipamentul de protecție format din salopetă, ochelari, mănuși și cască de protecție.
  • Fii atent la apărătoarea de protecție a discului care trebuie să fie bine montată, aceasta are rolul ei, vă protejează pe tine și pe cei din jurul tău.

Noi până aici am dorit să ajungem, îți mulțumim că ai parcurs acest articol și te așteptăm la noi în site să vezi modelele de polizoare unghiulare.

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!