Baterii D

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Baterii Tip D

 

La ora actuala pe piata exista diverse tipuri de baterii, care pot fi utilizate in functie de fiecare dispozitiv in parte. Bateriile variaza in functie de: dimensiuni diferite, tehnologii diferite, tensiuni diferite, reincarcabile si de unica folosinta. Sa vedem in continuare cum functioneaza bateriile si cateva detalii despre fiecare tip de baterie in parte, dar si unde le putem gasi.

Inainte de toate trebuie sa aducem la cunostinta publicului faptul ca bateriile sunt dispozitive compuse din diverse celule voltaice, iar fiecare celula este formata din jumatati de celule, care sunt conectate in serie de un electrolit conductor care detine anioni si ioni. Sa vedem ce reprezinta prima jumatate de celula si ce reprezinta cea de doua jumatate. Ei bine, prima jumatate de celula include electrolitul si electrodul in cazul carora se misca anionii, adica anodul sau electrodul negativ, iar cealalta jumatate de celula include electrolitul si electrodul la cazul carora se misca ionii, adica catodul sau electrodul pozitiv.

Tipuri de baterii
La ora actuala exista diverse tipuri de baterii, a caror utilizabilitate este diferita, precum:

  • Baterii primare
  • Baterii secundare
  • Baterii cu litiu
  • Baterii Nickel Cadmium (Nicd)
  • Baterii cu plumb


Bateriile primare
Aceste baterii sunt destinate unei singure utilizari. Odata ce bateriile sunt utilizate, acestea nu pot fi reincarcate, pentru ca dispozitivele nu sunt usor reversibile si materialele active nu pot reveni la formea lor initiala. Producatorii de baterii recomanda contra reincarcarii celulelor primare.

Bateriile secundare
Bateriile secundare sunt  numite baterii reincarcabile. Aceste baterii pot fi utilizate si reincarcate simultan. Bateriile reincarcabile sunt adesea reincarcate cu ajutorul curentului electric, care inverseaza reactiile chimice ce apar in timpul descarcarii. Incarcatoarele sunt dispozitive care furnizeaza curentul necesar fiecarei baterii in parte.

Bateriile cu litiu (Li)
Folosit cu precadere in cazul dispozitivelor portabile, cum ar fi telefonul mobil, laptop-ul sau instrumentele electrice. Bateria cu litiu a fost una dintre cele mai mari realizări ale puterii portabile din ultimul deceniu.

Baterie cu plumb
Bateriile Lead Acid sunt utilizate pe scara larga in automobile, invertoare, sisteme de alimentare cu rezerva. In comparatie cu bateriile tubulare si fara intretinere, bateriile Lead Acid necesita ingrijire si intretinere speciala si adecvata pentru a-si prelungi viata.

Bateriile Nickel Cadmium (Nicd)
Bateriile Nickel Cadmiums sunt baterii care au avantajul de a putea fi reincarcate de mai multe ori si au un potential relativ constant in timpul descarcarii, dar si o capacitate mai mare de rezistenta electrica si fizica.

Casaidea.ro
Aceste tipuri de baterii se gasesc cu usurinta pe site-ul oficial al magazinului online casaidea.ro Tipurile de baterii de pe acest site difera, astfel incat aveti posibilitatea de a achizitiona modelul potrivit pentru dispozitivul pe care vreti sa il utilizati. De asemenea, se gasesc si baterii alcaline care apartin brandului grundig tip D, la preturi promotionale.

 

Baterii r20

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!