Selectia ta:
Rating: Peste 3 stele × Lungime Lama: 150 mm × Latime Lama: 100 mm × Tip Lucrare:: Profesional ×Topoarele si securile sunt instrumente de taiat lemn care au fost folosite de secole. Avand in vedere aspectul lor similar, s-ar putea sa credeti ca aceste doua instrumente sunt unu si acelasi. Dar, de fapt, sunt diferite instrumente care au cel mai bun randament atunci cand sunt folosite pentru a face ceea ce au fost proiectate.
Topoarele sunt facute pentru a fi folosite cu doua maini pentru a maximiza puterea de lovire. Pot fi folosite pentru taierea copacilor, pentru ataia lemne de foc sau pentru a obtine cherestea. Exista topoare specifice pentru indeplinirea acestor sarcini, iar principala diferenta intre ele este latimea, unghiul si modul in care a fost fabricat capul toporului.
Securile sunt ideale pentru impartirea bucatilor mici de lemne de foc si pentru a taia ramuri mici din copaci. Dimensiunea lor diminutiva va permite sa va strecurati in spatii mai stranse si necesita mai putin spatiu in comparație cu un topor ce trebuie folosit ideal cu doua maini. Securile au, de obicei, un cap de ciocan pe partea opusa folosit in scopuri izbitoare. Cele mai multe securi vin cu o margine rotunjita, tesita. Marginea rotunjita este ceea ce aveti nevoie pentru tocare. Daca doriti o secure pentru o anumita slujba, cum ar fi cioplirea, este posibil sa preferati un profil cu margini mai restranse.
Oțelul cu carbon simplu este unul dintre cele mai populare materiale utilizate in forjarea topoarelor si a securilor. Este usor de ascutit si rezista la coroziune. Este mai greu decat alte oteluri, cum ar fi de exemplu inoxul, astfel incat isi va mentine marginea mai bine atunci cand este expus la materiale intarite. Desigur, orice otel are un pic de carbon in el. Cu toate acestea, otelurile cu carbon simplu contin un amestec de carbon si otel, in timp ce alte tipuri de otel contin compusi din alte aliaje si compozitii.
Carbonul este cel mai important element de intarire din toate tipurile de otel si poate ajuta la prelungirea duratei de viata a lamei dvs., desi prea mult poate reduce duritatea materialului, facand-o mai susceptibila la soc si deteriorare.
Cele mai recomandate secure sunt cele cu maner din lemn, deoarece capacitatea materialului de a absorbi vibratiile si impacturile si de a rezista la deteriorarea din mai multe unghiuri este pur si simplu inegalabila de otel sau fibra de sticla. Lemnul oferă, de asemenea, un element de reparabilitate in cazul in care capul securii va cadea de pe lemn in timp.
Pentru a proteja capetele topoarelor si securilor, curatati de fiecare data marginile capetelor dupa fiecare utilizare, folositi lubrifiante si de asemenea, tecile pot proteja atat capul cat si manerele acestora.
Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !
0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro