Un lucru atat de firesc precum cantarul nici nu ne mai duce cu gandul la cat de important este in viata de zi cu zi, avand in vedere ca de la cantarire si masurare pleaca atat pretul cat si valoarea a ceea ce dorim sa vindem sau sa cumparam.
Un cantar se foloseste cu scopul de a afla greutatea unui anumit obiect sau a unei persoane. Acesta reprezinta un accesoriu indispensabil in casele dumneavoastra. Exista, dupa cum bine stiti, doua tipuri de cantare, cele mecanice si cele electronice, fiecare avand avantaje si dezavantaje, in functie de motivul pentru care il folositi.
Cantarul mecanic a aparut in mileniul al IV-lea i.Hr., la egipteni, prima varianta fiind balanta. Astfel, au inceput sa se foloseasca greutati, pentru a afla cat cantareste un obiect. In timp, au aparut cantarele cu arc, acestea fiind, in teorie, cele mai longevive.
Marele dezavantaj era perceput la cele folosite in piete, unde vanzatorii “trageau la cantar”, adica foloseau greutati care, de fapt, erau mai usoare decat valoarea lor. De asemenea, cantarele mecanice folosite in cabinetele medicale, acele obiecte care erau inalte cat un om, aveau, de asemenea, o marja de eroare mare, deoarece cantarirea era influentata de latura subiectiva. Acest aspect este foarte important, cel putin in cantarirea copiilor.
Ca avantaje putem mentiona faptul ca sunt foarte usor de folosit si nu necesita baterii, dar, daca ne intereseaza corectitudinea greutatii masurate, nu este cea mai buna varianta.
Un cantar electronic este mai dificil de folosit, necesitand citirea cartii de instructiuni, pentru a putea reusi sa aflati greutatea pe care o aveti, dar marja de eroare este mult mai mica, majoritatea avand-o de doar cateva grame.
Functionarea acestora se face pe baza de baterii, acumulatoare sau prin retea. In functie de materialele din care sunt fabricate (metal, plastic, sticla, lemn), preturile variaza, iar, datorita mecanismelor folosite, pretul este mai mare decat cel al cantarelor mecanice, dar beneficiile si optiunile sunt de necomparat.
Puteti opta pentru unul care se deschide si se inchide automat si care sa va afiseze mai multe informatii despre corp, cum ar fi masa musculara, masa osoasa, procentajul de grasimi si de apa. Acesta se numeste cantar cu analizator corporal. In plus, puteti salva datele dumneavoastra, dar si a celorlalti membri ai familiei, fara sa va chinuiti sa notati, de fiecare data, valoarea obtinuta. Designul constituie si el un factor indeajuns de important pentru a fi luat in considerare.
Toate domeniile a inceput sa foloseasca cantarele electronice, de la uzul in casa, pana la cel industrial, mai ales in cea alimentara, si, desi necesita mai multa ingrijire, oamenii din zilele noastre s-au obisnuit.
Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !
0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro