Menghina de Banc

Afiseaza: 1-24 din 36 produse

 Filtre

Menghina de Banc


Tipul de menghina cel mai des utilizat  pentru prelucrarea lemnului este menghina de masa. Este format din mai multe componente. Elementele menghinei responsabile de mentinerea unei piese de lucru sunt numite falci. Un set de falci, unul fix si unul care se deplaseaza paralel cu celalalt, fixeaza piesa de prelucrat cu un mecanism cu surub, care deplaseaza o falca spre celalalt pana cand se fixeaza strans pe piesa de prelucrat. Falcile sunt, de obicei, din lemn, plastic sau metal, in functie de aplicatia specifica. 

Menghinele destinate sa tina piese de prelucrare metalice, fetele active ale falcilor sunt placi de otel intarite, adesea detasabile, cu serati care prind piesa de prelucrat; pentru a preveni deteriorarea pieselor moi, falcile permanente pot fi acoperite cu falci temporare realizate din foi de cupru sau alte materiale mai moi. 

Pentru retinerea pieselor mai pretentioase se folosesc menghine cu falci netede din otel intarit si baze plate. Aceste menghine sunt portabile, dar pot fi fixate pe masa de lucru atunci cand sunt utilizate. Pentru piesele care nu pot fi fixate cu falci plane, se pot prevedea falci speciale.

Atunci cand este vorba despre achizitionarea unei menghine, alegerea este destul de larga. Versatilitatea acestui instrument mecanic il face un accesoriu necesar pentru diferite tipuri de lucrari. Utilizarea menghinei pe masa de lucru in timpul proiectului pe care il realizati contribuie la stabilitatea si precizia generala necesare.

Atunci cand utilizati un instrument de lovire sau o unealta electrica pe o piesa de lucru tinuta de o menghina, este recomandat sa purtati o casca care sa va protejeze fata si ochii.

Verificati daca menghina este fixata in siguranta. Trebuie sa existe suruburi in toate orificiile din baza menghinii. Trebuie sa existe saibe de blocare sub piulite. Asigurati-va ca toate prinderile sunt efectuate corespunzator. Asigurati-va ca masa de lucru cat si menghina sunt bine fixate la baza.
Menghina trebuie montata astfel incat maxilarul sau stationar sa se proiecteze putin dincolo de marginea mesei de lucru. Acest lucru face usora fixarea unei piese de lucru lunga, fara ca marginea mesei de lucru sa interfereze.

Inainte de a incerca sa fixati o piesa de lucru intr-o menghina, verificati daca falcile sau fisurile sunt deteriorate. Selectati o menghina suficient de mare pentru a mentine piesa de lucru de dimensiuni mai mari.
Cand asezati piesa de prelucrat in menghina, pozitionati-o astfel incat intreaga suprafata de strangere a maxilarului sa poata sustine piesa de prelucrat. Pentru taierea sau filarea unei piese de lucru, tineti punctul de lucru aproape de falcile menghinii, deoarece acest lucru va preveni eventualele vibratii ce pot aparea in urma procesului de taiere.

 

Menghina Profesionala de Banc

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!