Filtre & Regulatoare

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Filtre & Regulatoare

 

Regulatoarele de presiune a aerului controleaza presiunea in liniile de aer utilizate de scule si masini pneumatice. Pentru a asigura presiuni consistente, ele elimina fluctuatiile din alimentarea cu aer si sunt reglabile.

Reducerea presiunii este caracteristica cheie a regulatoarelor de presiune; presiunea de iesire este intotdeauna mai mica decat presiunea de intrare. 
Aplicatiile pentru regulatoarele de presiune a aerului variaza considerabil. Regulatoarele de presiune a aerului se gasesc in multe domenii comune, cum ar fi in gratarele de gaz, controlul presiunii propanului si in echipamentele medicale / dentare pentru reglarea oxigenului si a gazelor de anestezie.

Trei elemente functionale includ: un regulator de presiune. Un element de reducere a presiunii, un element senzor si un element de forta de referinta. Cand functioneaza, elementul de forta produce o forta care deschide elementul reducator. Presiunea introdusa in portul de intrare curge apoi prin supapa si apasa pe elementul senzor. Presiunea reglata actioneaza asupra elementului senzor pentru a produce o forta opusa fortei arcului si inchide supapa.

Elementul senzor este cel mai frecvent un piston sau o diafragma. Pistoanele sunt cele mai bune pentru presiuni mai mari de iesire si atunci cand presiunile de iesire nu sunt tinute la o toleranta stransa. Diafragmele sunt utilizate pentru o precizie crescuta in aplicatiile de joasa presiune.

Atunci cand selectati un filtru regulator de presiune a aerului, este important sa se ia in considerare gama de fluctuatie a presiunii de intrare, precum si presiunea de iesire necesara. Variatia posibila a debitului ar trebui, de asemenea, sa fie luata in considerare pentru a asigura ca regulatorul nu va afecta alte obiete. O presiune prea mare sau prea mica poate provoca functionarea defectuoasa a regulatorului.

Regulatoarele de presiune a aerului ofera mai multe metode de control al reglarii. Regulatoarele manuale utilizeaza de regula butoanele Regulator de presiune a aerului de la supapele cu ax. sau manere T. Comenzile de tensiune analogice acopera domenii precum 0–5V si 0–10V, in timp ce comenzile de curent analog sunt proiectate pentru bucle de curent, cum ar fi 4–20mA. Controale de reglare pneumatica sau „boostere de volum” controleaza intrarile de aer. Unele controale de ajustare includ interfate seriale, paralele sau digitale.

Se pot face ajustari suplimentare modificand dimensiunea orificiului. Cresterea dimensiunii portului supapei poate creste debitul. Daca orificiul portului devine prea mare poate provoca fluctuatii ale presiunilor de intrare (coborare / crestere excesiva).

Precizia unui regulator este observata prin diagrama unei presiuni de iesire date fata de debit. Graficul rezultat arata o reducere a presiunii de iesire pe masura ce debitul creste, fenomen cunoscut sub numele de droop. Droop-ul este definit in continuare ca atunci cand presiunea de iesire scade sub punctul de reglare pe masura ce debitul creste.

Precizia si capacitatea se remarca prin cantitatea de droop pentru o anumita gama de fluxuri. Inainte de a selecta un regulator de presiune, diagrama de performanta trebuie examinata cu atentie pentru a va asigura ca regulatorul indeplineste cerintele de performanta.

 

Filtre & Regulatoare Pentru Scule Pneumatice

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!