Dalti & Punctatoare

Afiseaza: 1-12 din 12 produse

 Filtre

Dalti & Punctatoare


Atelierele de inginerie mecanica folosesc pe scara larga diverse tipuri de punctatoare. Putine dintre tipurile de baza includ punctatorul central, punctatorul normal si punctatorul in deriva. Atelierele folosesc punctatoarele pentru localizarea centrelor pentru desenarea cercurilor, pentru perforarea gaurilor din tabla, pentru a trasa gaurile pentru foraj, pentru a indeparta niturile, suruburile sau stifturile deteriorate. Unele punctatoare utilizate sunt goale in interior. 

Punctatoarele sunt de obicei clasificate in functie de forma punctelor lor. Cel mai des utilizat dintre acestea este punctatorul care este util pentru plasarea marcilor de referinta pe metal. Puteti utiliza acest obiect pentru a transfera dimensiuni dintr-un model de hartie direct pe metal. Pentru aceasta, va trebui sa asezati modelul de hartie direct pe metal si sa il orientati corect. 

Acum, treceti peste conturul modelului cu punctatorul. Atingeti-l usor cu un ciocan mic, astfel incat pumnul sa faca usoare insemnari pe metal in punctele principale ale desenului. Folositi aceste insemnari ca marci de referinta pentru taierea metalului. Aveti grija sa nu loviti niciodata prea tare cu ciocanul, deoarece poate provoca chiar deteriorarea excesiva a materialului de lucru. 

Un punctator central este util atunci cand faceti adancimi mari in metal, cum ar fi necesar pentru a utiliza un burghiu. Aveti grija sa nu stricati materialul in cazul in care utilizati o forta mare. De obicei, un punctator central este mai greu decat un punctator normal si are un punct central orientat pana la un unghi de 60º. 

Pentru a alunga niturile, suruburile si stifturile deteriorate care sunt legate in gauri, ar trebui sa folositi punctatoarele de antrenare. Punctatorul de antrenare are o fata plata in loc de un punct. Latimea fetei sale defineste acest tip de punctator, de exemplu, 1/8-in sau 1/4-in. Partile laterale ale unui punctator de antrenare se vor intinde pana la fata, dar uneori poate fi necesar sa folositi un punctator cu o fata dreapta. Aceasta se numeste acul sau punctatorul in deriva. 

Dalta este o unealta cu o taietura in forma caracteristica de lama la capatul acesteia, pentru sculptarea sau taierea unui material dur precum lemnul, piatra sau metalul cu mana , lovit cu o manusa sau cu putere mecanica. Manerul si lama unor tipuri de dalta sunt confectionate din metal sau din lemn cu o margine ascutita in el. 

Daltele reci sunt utilizate in principal in ateliere de fabricatie de metale, instalatii de inginerie si pentru o varietate de situatii mecanice. Acestea vin intr-o selectie diversa de dimensiuni, inclusiv cu dalti fine, perfecte pentru gravare, chiar pe drumul pana la dalti mai mari utilizate impreuna cu un ciocan. Toate sunt fabricate conform standardului cerut, iar capetele daltilor reci sunt santate. Perfect conceput pentru taierea niturilor, despicarea piulitelor si suruburilor si ruperea pieselor turnate. Unele sunt chiar furnizate cu protectii de mana rezistente care ajuta la protejarea utilizatorului.

 

Dalti Profesionale

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!