Clanta & Maner Usa

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Clanta & Manere Usa
 

Un maner de usa controleaza o usa manipuland un zavor - un dispozitiv de fixare mecanic care uneste doua sau mai multe obiecte impreuna. In acest caz, zavorul conecteaza usa cu cadrul si are tendinta de a intruchipa un surub glisant instalat in usa si un recipient in cadru. Pozitia zavorului este determinata de maner - care poate lua multe forme, inclusiv butonul si parghia. Acesta este conectat la zavorul printr-un ax si un cilindru.  

 Cand manerul este tras / rotit, actiunea este realizata de ax in cilindru, care se roteste in sensul acelor de ceasornic sau in sensul acelor de ceasornic in functie de orientarea sa. Miscarea cilindrului face ca surubul atasat sa fie fortat de-a lungul fetei interne a usii, alunecand in / din exteriorul recipientului zavorului cadrului permitand deschiderea sau inchiderea usii. 

 Daca toate usile ar fi fost proiectate astfel incat o parte sa aiba un maner pe o parte nu ar fi, ar fi foarte simplu, deoarece se stie ca manerul este partea de tractiune, iar cealalta este partea de impingere! Datorita acestui design deficitar, am creat de fapt propria mea euristica pentru a evita pasirea in mod jenant intr-o usa (si da, cu siguranta am intrat intr-una din aceste usi).  
 Daca nu sunt sigur daca este impingere sau tragere, voi pune mana pe maner si voi impinge usor (se observa doar daca stii ce fac) si daca usa nu se invarte, procedez sa o trag . Personal consider ca este putin ridicol ca a trebuit sa vin cu cele mai bune practici pentru a deschide o usa! Acesta poate fi un exemplu destul de banal, dar aceste tipuri de probleme de finantare pot fi vazute oriunde, fie fizic, fie in software / web.  

 Un exemplu de web (continut) ar putea fi o caseta de text pe care nu o puteti introduce daca are un fundal alb. Un fundal alb indica de obicei ca caseta de text poate fi introdusa si daca utilizatorul incearca sa o scrie si nu poate fi surprins. In ciuda naturii conjugate din exemplul de mai sus, aceasta a fost menita sa va faca sa va ganditi la software-ul pe care il utilizati si pe care il ofera designul.  

 Este important in proiectare sa fiti intotdeauna constienti de ceea ce ofera un proiect dat, daca exista intrebari cu privire la ceea ce ofera, va pot garanta ca cineva are probleme sa-l foloseasca. Asa ca, mergeti mai departe, uitati-va in jur la orice design fizic sau software si ganditi-va la ce ofera, puteti fi surprins de ceea ce descoperiti.

 

Clante & Manere Usa

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!