Betoniere

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Betoniere

Stephen Stepanian a dezvoltat si a aplicat pentru a breveta primul mixer de tranzit motorizat la inceputul secolului XX, in efortul de a inlocui o betoniera trasa de cai folosita la acea vreme. Paletele din lemn agitau amestecul in timp ce rotile carutei se intoarsera, dar designul era de o utilizare limitata - era greoi si lent. La fel se poate spune insa despre motoarele si camioanele din acea perioada. Insa in pe la mijlocul secolului XX, motoarele si constructiile cu rame de camioane au prins nevoia unui vehicul robust, capabil sa arunce mii de kilograme de beton umed sau nedeteriorat. Pe masura ce boom-ul cladirii dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial a intrat in plina desfasurare, camioanele mixer au intrat in cont propriu.
In ceea ce priveste toate materialele, performanta betonului este determinata de microstructura acestuia. Microstructura sa este determinata de compozitia sa, de conditiile de intarire, precum si de metoda de amestecare si conditiile de amestecare utilizate la prelucrarea betonului.
Procedura de amestecare include tipul mixerului, ordinea introducerii materialelor in mixer si energia amestecarii (durata si puterea). Pentru a controla capacitatea de lucru sau reologia betonului proaspat, de exemplu, este important sa se controleze modul in care betonul este prelucrat in timpul fabricatiei
In plus, vor fi examinate avantajele si dezavantajele diferitelor mixere si metode de amestecare si aplicarea acestora. De asemenea, va fi prezentata o revizuire a metodelor de amestecare a calitatii betonului produs si a unor proceduri utilizate pentru a determina eficacitatea metodelor de amestecare. 
Pentru a determina metoda de amestecare cea mai potrivita pentru o anumita aplicatie, factorii care trebuie luati in considerare includ amplasarea santierului (distanta fata de fabrica de lot), cantitatea de beton necesara, programul de constructie (volumul de beton necesar pe ora) si cost.
O betoniera este foarte importanta deoarece  iti poate oferi o munca mult mai usoara, dar si o calitate mai buna a betonului realizat prin intermediul acesteia.
Cu toate acestea, principala consideratie este calitatea betonului produs. Aceasta calitate este determinata de performanta betonului si de omogenitatea materialului dupa amestecare si plasare. 
Ar trebui sa existe o metodologie pentru a determina calitatea betonului produs, dar in literatura de specialitate s-au gasit doar cateva metode si o singura incercare de standardizare. Metodologia de determinare a calitatii amestecului de beton este adesea denumita masurarea eficientei mixerului. 
Parametrii de eficienta ai unui mixer sunt afectati de ordinea in care diferitii constituenti ai betonului sunt introdusi in mixer, tipul de mixer si energia de amestecare (putere si durata) utilizate.
Exsita doua tipuri principale de betioniere, acestea sunt: Doua tipuri principale de mixer pentru loturi se pot distinge prin orientarea axei de rotatie: orizontala sau inclinata (mixere cu tambur) sau verticala (mixere cu tigaie). Malaxoarele cu tambur au un tambur, cu lame fixe, care se roteste in jurul axei sale, in timp ce mixerele pot avea fie lamele, fie tigaia rotind in jurul axei.

Betoniera

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786577071 suport@casaidea.ro
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!